Overlevde fem døgn på fjelltopp

Thomas Milnik overlevde fem iskalde døgn på en fjelltopp. Arbeidsgiveren ga ham sparken for fraværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På fjellturen ble Thomas Milnik (41) overrasket av snøstorm. Fem iskalde døgn holdt han ut på toppen av Zugspitze, som rager 2,962 meter over havet, før noen hørte ropene på hjelp.

Milnik levde av å designe helikoptre for det tyske selskapet Schroeder & Uehlken - og det var også et av disse helikoptrene som reddet en kald Milnik. Men arbeidsgiveren var kanskje hakket kaldere.

Mens legene diskuterte hvorvidt de ble nødt til å amputere seks av Milniks forfrosne tær, fikk Milnik sparken for ikke å ha møtt på jobb. Og selskapet angrer intet:

- Vi ansatte Mr Milkin i begynnelsen av oktober, og han er fremdeles i prøveperioden. Dette er andre gang noe slikt har hendt, sier en talsmann til nyhetsbyrået Ananova.

- Vi ansatte ham som en konsulent i et prosjekt som skal vare i ett år, og han er allerede bak deadline. Bare på grunn av sine dumdristige turer. Vi kan bare ikke risikere å ha ham med på prosjektet lenger.

Milnik beskriver seg selv som en eventyrer.

- Jeg hater å være inne, sier han fra sykesenga.

- Den helga bestemte jeg meg for å bestige Zugspitze. Jeg visste ikke at været skulle slå om, og trodde jeg ville være tilbake i München neste dag, sier han.

KALDT OPPHOLD: På denne fjelltoppen satt tyske Thomas Milnik (41)værfast i fem døgn. Han overlevde ved å spise snø. Da han ble reddet, fikk han sparken for ikke å ha møtt på jobb.