VED BREDDEN: Minor Vidal sto ved bredden av elven og viftet med armene da militære kjørte forbi i båt. Det første han fikk av redningsmannskapene var en flaske vann. Foto: SCANPIX/REUTERS/Bolivian Army
VED BREDDEN: Minor Vidal sto ved bredden av elven og viftet med armene da militære kjørte forbi i båt. Det første han fikk av redningsmannskapene var en flaske vann. Foto: SCANPIX/REUTERS/Bolivian ArmyVis mer

Overlevde flystyrt, ble funnet etter tre dager i jungelen

Den bolivianske salgsmannen var eneste av ni ombord som overlevde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minor Vidal (35) blir nå kalt «mirakelmannen» etter at han overlevde en flystyrt og ble funnet i jungelen etter tre dager, melder CNN.

Det lille komersielle flyet som torsdag styret utenfor Trinidad i Bolivia hadde ni passasjerer ombord, men redningdmannskapene fant bare åtte omkomne da de fant flyet, og startet en leteaksjon.

Ved elvebredden Fredag, nesten tre døgn etter ulykken, så redningsmannskapene en mann som sto og viftet med en genser på en elvebredde. Det var Minor Vidal.

Han fortalte sine redningsmenn han hadde sovet i vraket omgitt av døde kropper den første natten etter ulykken.

- Han sa at han hadde vært fanget i flyet i mer enn 15 timer, og da han til slutt kom seg løs begynte han og gå. Han overlevde ved å drikke sin egen urin og vann fra en lagune, sa Kaptain David Bustos til Reuters.

- Et mirakel - Takk gud for at han lever, det er et mirakel, sa Rosario Vidal, hans søster, da hun fikk vite at han var funnet, ifølge Sky News.

Vidal ble ført til sykehuset, det han ble behandlet for noen skader, ingen alvorlige.

Det antas at det lille flyet fikk problemer da det fløy inn i tykk røyk, forårsaket av at det ble brent ned skog for å gjøre plass til mer beite.