Australia:

Overlevde helikopterstyrt: - Et mareritt

Et par fra New Zealand ko fra helikopterulykken med livet i behold i den australske byen Gold Coast på mandag. Nå takker de piloten.

OVERLEVDE: Edward og Marle Swart kom med livet i behold fra helikopterulykken i Gold Coast mandag. Foto: Privat / Facebook
OVERLEVDE: Edward og Marle Swart kom med livet i behold fra helikopterulykken i Gold Coast mandag. Foto: Privat / Facebook Vis mer
Publisert

Fire personer er bekreftet omkommet etter at to helikoptre kolliderte ved den australske byen Gold Coast mandag 2. januar.

Tre andre, inkludert to barn, er innlagt på sykehus med alvorlige skader.

Et av helikoptrene klarte å lande i nærheten, mens det andre havnet opp-ned i sjøen, omringet av vrakrester.

Nå uttaler to av de overlevende seg for første gang etter ulykken. Det skriver australske ABC News.

Filmet hendelsen

Ekteparet Edward og Marle Swart fra New Zealand var på ferie i Gold Coast over nyttår da de bestemte seg for å ta en helikoptertur over byen. De havnet midt i ulykken mellom de to helikoptrene.

AUSTRALIA: Fire personer er bekreftet omkommet etter at to helikoptre kolliderte ved byen Gold Coast i Australia mandag 2. januar. Video: AP Vis mer

I en uttalelse fra paret, gjengitt i australske ABC News, beskriver de hendelsen som en morsom tur som endte i et mareritt.

En av turistene fra innsida av helikopteret paret satt i filmet øyeblikket da de to helikoptrene fløy inn i hverandre.

The Australian Transport Safety Bureau etterforsker hendelsen, men årsaken til ulykken er fortsatt ikke avklart.

Paret sender i uttalelsen sine kondolanser til de omkomme og de som har mistet sine kjæreste, samtidig sender de sine tanker til de som fortsatt er på sykehus etter hendelsen.

Det var piloten i et av helikoptrene, tilhørende Sea World, Ashley Jenkinson, australske Vanessa Tadros, og det britiske paret Diane og Ron Hughes som omkom i ulykken, ifølge ABC News.

Winnie De silva og sønnen hennes på ni år ligger kritisk skadd på sykehus sammen med sønnen på ti år til avdøde Vanessa Tadros.

- En helt

Swart-paret var i helikopteret som klarte å lande etter kollisjonen. I uttalelsen hyller de piloten.

- Til piloten vår som i alt det kaoset klarte å landet helikopteret trygt, og holdt oss og de rundt i trygghet. Du er en helt, tusen takk, sier paret i uttalelsen.

TRAUMATISK: Paret fra New Zealand beskriver hendelsen som traumatisk og hyller piloten som landet helikopteret. Foto: EPA / NTB
TRAUMATISK: Paret fra New Zealand beskriver hendelsen som traumatisk og hyller piloten som landet helikopteret. Foto: EPA / NTB Vis mer

Paret ferierte i Australia sammen med Elmarie Steenberg og Riaan Steenberg. Elmarie bekrefter på Facebook at også hun var med i ulykken, og fortsatt befinner seg på sykehus i Gold Coast.

- Ja, vi var i helikopterkrasjen. Jeg er fortsatt på sykehus i Gold Coast hvor jeg kommer meg fra skadene, skriver hun.

Ambulansetjenesten i den australske delstaten Queensland tok seg av minst 13 personer etter ulykken, meldte The Guardian mandag.

Havarikommisjonen har varslet en foreløpig rapport innen seks til åtte uker.

Luftfartsekspert Neil Hansford forteller til ABC News at han tror antall helikopterturer for turister kan bli et tema når ulykken skal granskes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer