Overlevde katastrofen

Sul il-su sitter på sykehussengen og holder kona i hånda. Han overlevde katastrofen da flyet fra Air China styrtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kona til Sul il-su er blant de heldige. Hun får ektemannen sin hjem. Men de fleste er ikke like heldige: Minst 112 passasjerer og kabinansatte ble drept da Air China-flyet styrtet sør for Seoul. Asiatiske byråer oppgir forskjellige tall på overlevende. Tallene varierer mellom 39 og 54 overlevende, men flere av de overlevende er kritisk skadet. Flyet kom fra Bejing og var på vei til byen Pusan. På grunn av dårlig vær kom flyet ut av kurs og traff en fjellvegg i fire-tida i morges norsk tid.

Flyet styrtet i nærheten av et boligområde, men ingen ble skadet på bakken.

Kom seg ut

Rett før flyet styrtet, fikk passasjerene beskjed om å feste sikkerhetsbeltene. Ingen av passasjerene hørte noen eksplosjon ombord. Dét tyder på at flystyrten var en ulykke.

- Flyet styrtet med en drønnende lyd. Jeg klarte å komme ut av flyet og så røyk og ild, sier en overlevende.

Flyet skulle lande, men ble omdirigert og bedt om å lande fra en annen kant på grunn av det dårlige været. Men i stedet traff flyet fjellsiden og pløyde 100 meter bortover gjennom skogen. Restene av flyet lå spredt i flere hundre meters radius, og det luktet bensin i området.

De fleste overlevende satt langt fremme i flyet. Det tyder på at flyet styrtet med halen først. Folk som kom frem til ulykkesstedet, beskriver brennende mennesker i gjørmen og mange som gråt av smerte.

DØDE:</B> Mer enn hundre mennesker ble drept da Air China-flyet styrtet i Sør-Korea i natt.
HELDIG:</B> Sul il-su overlevde ulykken. Mange av de overlevende er svært alvorlig skadet.
KNUST:</B> Flyet ble knust i småbiter da det styrtet. I landingen rev det med seg hundre meter med skog.