Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overlevde kuleregnet

Lars Henrik Haugerud (20) forsto straks at det var den 25-årige HV-soldaten som drepte de tre menneskene i blodbadet på Geilo. Her gir Lars for første gang sin versjon av marerittet i Lauerødveien 14.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet var i går på intensivavdelingen ved Ullevål sykehus, og fikk Lars' fortelling om drapsnatta via søsteren Elisabeth. Lars har vært gjennom to tøffe operasjonsrunder, og får ikke andre enn familien inn til seg.

Lars forteller at han raskt forsto hvem det var som sendte den dødbringende skuren av bly inn gjennom vegger og vinduer i huset der flere av hans beste kompiser holdt til. Han kjente til 25-åringens våpeninteresse.

- Hadde han uniform? spurte Lars da han våknet opp etter operasjonen på søndag.

Lars forteller også at det siste 25-åringen gjorde da han kastet ut sitt eget bursdagslag, var å true en av festdeltakerne på livet.

Han sa: «Neste gang du ser meg, havner du to meter under.»

Tilfeldigheter

Mens bursdagslaget gikk til kjellerleiligheten i Lauerødveien, kledde 25-åringen seg i full HV-uniform, hengte patroner og sitt AG-3 automatvåpen på seg, og gikk de to hundre meterne opp til vennenes fest.

Lars ble kulenes tilfeldige offer: Han gikk opp for å se etter Christian, sønnen i huset.

- Jeg oppdaget at han lå skutt på gulvet i stua, og gikk dit. Han er henrettet, tenkte jeg.

I samme øyeblikk ble Lars selv skutt: Han beskriver hvordan fliser fra veggen fløy rundt ham da 25-åringen sendte salve etter salve inn i huset.

I to timer lå Lars på gulvet i første etasje i eneboligen i boligfeltet øst i Geilo sentrum. Rundt ham lå tre døde mennesker.

- Irriterende

20-åringen irriterer seg over at HV-folk kan ha våpen og ammunisjon.

- Hvorfor er systemet slik at folk har våpen hjemme? spør Lars seg.

I går var familien til Lars samlet på Ullevål sykehus. Også venner av familien stakk innom for å dele de vanskelige følelsene.

- Det er vanvittig vondt å se ham, men vi er jo også glade for å se ham i live, sier søsteren Elisabeth.

- Vi spøker og ler, andre ganger gråter vi. Skadene var mye verre enn vi trodde, men her på sykehuset er de overrasket over at han er i såpass fin form. Han er jo en stor og kraftig gutt på to meter, sier Elisabeth.

Rundt klokka 20 i går kom politietterforskere fra Geilo til Ullevål sykehus for å snakke med Lars om tragedien, men Lars måtte ta flere pauser. Lars må snart gjennom nye operasjoner på grunn av skuddskadene i tykktarm, lunge, arm og ankel.

NYE OPERASJONER: Lars Henrik Haugerud (20) må igjennom nye operasjoner etter skuddskadene etter Geilo-dramaet.
MINNES OFRENE: Med stearinlys og blomster minnes ofrene etter skytetragedien.
Hele Norges coronakart