Overlevde marerittet

I går kveld ble Kristian Holm (27), Vegard Haukeland (24), David Andersson (24) og Anders Bennitz (24) reddet etter to lange døgn, alene og i nød, omgitt av livsfarlige bresprekker i isødet på Svalbard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONGYEARBYEN (Dagbladet): - Vi har hatt to forferdelig harde døgn. Nå er vi bare utrolig lettet, sier Kristian Holms far Ragnar til Dagbladet.

En av de fire skal være lettere skadd. Familien håper nå dette ikke er av alvorlig art - uansett hvem den skadde måtte være.

- Jeg er uendelig glad for å få gutten min tilbake, sier Gro Bjartveit til NRK Troms og Finnmark.

Moren til Vegard Haukeland (24) er sliten etter tøffe døgn med lite søvn. Hun roser støtteapparatet som har vært etablert i forbindelse med leteaksjonen.

- Vi er blitt fantastisk godt tatt imot og har fått den informasjonen vi trengte hele veien. Det har vært forferdelig å vente, sier hun.

Klokka 20 i går kunne bakkemannskapene, som på ettermiddagen i går tok seg fram til det farlige området på breen Lomonosovfonna ved hjelp av snøscooter, ski og tau, se tre oppreiste menn vinke til hjelpemannskapene. De observerte også et telt.

- Redningsmennene fyrte først av et knallskudd og fikk positivt svar, deretter gjorde de den positive observasjonen, sier fungerende Sysselmann på Svalbard, Odd Olsen Ingerø, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.