Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overlevde på brus i fire døgn

Kvinnen (78) lå fire døgn i en jordgamme med brus som eneste næring før hun ble funnet. Venninnen omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 78 år gammel kvinne ble natt til onsdag funnet omkommet i fjellet i Namdalseid kommune i Nord-Trøndelag. Hennes jevnaldrende venninne hadde da ligget fire døgn i en gamme i nærheten, ute av stand til å røre seg.

Det var et reportasjeteam fra Adresseavisen som ved en tilfeldighet fant den utmattede 78-åringen inne i en gamme. De hørte noen raslelyder fra jordgammen, som hadde en åpning på bare 60 centimeter.

Inne i gammen lå kvinnen på en potetsekk, og der hadde hun ligget i fire døgn med brus som eneste næring.

78-åringen fortalte at hun og hennes jevnaldrende venninne hadde reist ut på tur fredag for å dra inn til en hytte de hadde leid.

På turen innover ble de overrasket av dårlig vær med vind og regn. Den andre 78-åringen hadde ikke vært i stand til å fortsette turen, mens hun selv fortsatte til hytta. Der viste det seg at nøkkelen til hyttedøra ikke lå der den skulle, og hun søkte da ly i gammen like ved hytta ettersom hun selv var utmattet. Der ble hun liggende.

Reportasjeteamet fra Adresseavisen varslet politiet om den savnede kvinnen. Det ble satt i gang en leteaksjon ved 22-tiden tirsdag kveld. Den omkomne kvinnen ble funnet av et Sea King redningshelikopter ved Storfiskvatnet i Namdalseid kommune natt til onsdag.

Den utmattede kvinnen ble fraktet til sykehuset i Namsos for behandling, men skal ifølge Adresseavisen være i god form.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media