Funnet etter leteaksjon

Overlevde på mirakuløst vis

Mahesh Patrick og Shaun Emitja skulle bare ut på en fire timers biltur da uhellet var ute. - Ekstremt heldige som er i live, sier politiet.

OVERLEVDE: Mahesh Patrick og Shaun Emitja gikk seg bort og gikk dager uten å drikke. Foto: NT Police
OVERLEVDE: Mahesh Patrick og Shaun Emitja gikk seg bort og gikk dager uten å drikke. Foto: NT Police Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sist mandag var Mahesh Patrick (14) og Shaun Emitja (21) ute på en biltur da bilen deres kjørte seg fast på vei gjennom et avsidesliggende område nord i Australia.

Etter flere forsøk på å få løs bilen, ga de til slutt opp og valgte å overnatte ved den. Ingen av dem hadde noen form for væske, så dagen etter bestemte de seg for å lete etter vann, skriver BBC.

Feil retning

Patrick og Emitja hadde pekt seg ut et fjell de skulle gå i retning av, men da de kom seg fram til fjellet, innså de tabben. De hadde nemlig gått helt feil vei.

- De trodde de gikk i retningen av Sandover Highway, sa Northern Territory-politiet i en uttalelse.

Seinere samme dag ble de to meldt savnet etter at de ikke hadde returnert til Hermannsburg, et aboriginer-samfunn 120 kilometer sørvest for Alice Springs.

- Vi tror det siste tidspunktet de kan ha inntatt vann var på tirsdag, sa Kirsten Engels, fungerende sjef i Northern Territory-politiet.

AUSTRALIA: Daniel Howard-Jones klarte å filme dette spektakulære synet tidlig i juni 2021. Reporter: Jeanette N. Vik / Video: Storyful. Foto: Shutterstock / NTB. Vis mer

- Ekstremt heldige

De to gutta valgte å splitte seg, og Mahesh gikk så alene i 35 kilometer. Ikke før på fredag ble han funnet etter å angivelig ha fulgt et gjerde sørover.

- På mirakuløst vis ble han funnet av samfunnsmedlemmer, som gjenforente han med familien hans, sa Engels.

Etter at han selv ble funnet bisto han politiet i letingen etter Emitja. Kvelden etterpå ble også han funnet.

- De er ekstremt heldige som fortsatt er i live. Vi alle vet hvor tøft det er der ute, sa Engels.

Etter at de to ble funnet, ble de raskt tatt hånd om av leger som skulle undersøke om de hadde pådratt seg noen skader.

Resultatet av undersøkelsene viste at de to hadde vært ekstremt heldige, noe som overrasket den fungerende politisjefen.

- Jeg kan nesten ikke tro at de ikke har noen form for skader etter hva disse gutta har vært igjennom, sa hun.

I området de var borte er det for tiden temperaturer på godt over 30 varmegrader, i tillegg til luftfuktighet på 80 prosent.

Myndighetene i Australia oppfordrer folk til å bli ved bilene deres om de får problemer. De blir også oppfordret til å ha med seg mat og minst fire liter vann pr. person for hver dag man skal være ute.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer