Overlevde sju dager i ørkenen

Soldatene Jeffrey Klein (20) og Matthew Koppi (22) fikk motorstopp i den irakiske ørkenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to soldatene er mekanikere i Army's Third Infantry Division. De to ble sendt ut på oppdrag for å taue en militærbil som hadde fått motorproblemer.

Fikk trøbbel med egen bil

Problemene oppsto da clutchen i deres egen bil sviktet. Soldatene meldte fra over sambandet og fikk beskjed av en overordnet om å bli hvor de var. Et redningsteam skulle bli sendt for å hente dem.

Etter hvert som tida gikk uten at redningen kom, gravde de to soldatene skyttergraver, byttet på å holde vakt og skrev "SOS" i sanden. De ga bort mat til sultne irakere som kom bort til bilen deres.

Flere ganger kjørte irakiske soldater i nærheten av bilen. Klein og Koppi tror at de fikk være i fred fordi soldatene så at de var bevæpnet og vanskelige å ta i skyttergravene.

Skrev dikt til kona

På fredag ble de to oppdaget av soldater på rekognosering i Sør-Irak i et Chinook-helikopter. Soldatene var trøtte, sultne og trøtte, men likevel i godt humør da de ble reddet etter å syv dager i skyttergraver i ørkenen.

Resten av divisjonen hadde dratt nordover i retning Bagdad. Det er uklart om soldatenes overordnede var klar over at de manglet to personer, eller om forsvinningen rett og slett ikke ble oppdaget. Nå gjør offiserene på hovedkontoret alt for å finne ut hva som har skjedd, skriver New York, som avdekker den utrolige historien.

Sersjant Koppi brukte deler av dagene til å skrive dikt til kona, som fikk deres første barn bare ti dager før han selv ble utkalt i krigen. New York Times bringer utdrag av diktet:

It has been weeks since we have spoken,
I know her heart is close to broken,
Defending our nation isn't always fun,
There are only a few who can get the job done.