Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overlevde sju uker i villmarken

Kanadisk kvinne overlevde på snacks og smeltet snø. Ektemannen er fortsatt savnet.

 SAVNET:  Det kanadiske paret Albert og Rita Chretien har vært savnet i over sju uker. Nå er kvinnen funnet, mens ektemannen fortsatt er savnet. Foto: REUTERS/Royal Canadian Mounted Police/Handout
SAVNET: Det kanadiske paret Albert og Rita Chretien har vært savnet i over sju uker. Nå er kvinnen funnet, mens ektemannen fortsatt er savnet. Foto: REUTERS/Royal Canadian Mounted Police/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at et kanadisk par hadde vært savnet i nasjonalparken Humboldt nord i Nevada i sju og en halv uke, hadde letemannskapene begynt å gi opp håpet.

Men fredag ble kvinnen, 56-årige Rita Chretien, funnet utmattet av to jegere som hadde kjørt inn i parken på firhjulinger, melder OregonLive. Ifølge familiemedlemmer av kvinnen har hun overlevd på små mengder snacks, smeltet snø og vann fra en nærliggende elv.

Til tross for at hun har mistet et sted mellom 9 og 13 kilo, sier politiinspektøren Dan Moskaluk at hun «var oppe og gikk rundt på sykehuset».

- Hun er sterk i troen, og har sagt at hun følte at jesus var med henne hele tiden, sier Lorraine Hoving, kvinnens svigerinne.

Håper på nytt mirakel Hun beskriver Rita Chretiens bedring som bemerkelsesverdig, og sier at 56-åringen fikk spist sitt første måltid lørdag.

- Dette er flotte framskritt. Hun kommer til å bli helt bra, sier Hoving.

Men samtidig fortsetter søket etter ektemannen for fullt. Ingen har sett eller hørt fra ham på snart åtte uker. Letemannskaper fra både Nevada og Idaho saumfarer nasjonalparken, men møter problemer på grunn av det ustabile været i området.

Et familiemedlem sier ifølge OregonLive at det «ikke er annet enn et mirakel» at Rita Chretien overlevde så lenge, men at familien må håpe på et enda større mirakel dersom ektemannen skal komme tilbake i live.

- Det finnes egentlig ingen måte å overleve på. Det har vært en fæl, kald vinter. Dette er det året med nest mest snø siden 1979, sier Mike Balen, talsmann for nasjonalparken.

Lett å gå seg bort Området er nærmest som en fjellørken, fritt for trær.

- Ingen går inn der om vinteren. Det er en mengde småveier over alt, og det er veldig lett å gå seg bort. Hvis du går deg bort kan du vandre rundt i sirkler i flere dager, sier Balen.

Chretiens-paret ble savnet da bilen deres satte seg fast på en gjørmete vei da de var på vei til Las Vegas 19. mars. Rita Chretien har fortalt at mannen tre dager senere la av gårde til fots for å finne hjelp, men at han aldri kom tilbake.

Politiet frykter at det var nettopp GPS-en som ødela for paret. Mike Balen sier at han har hørt flere historier om folk som har havnet i problemer i nasjonalparken når de har valgt å stole på GPS-navigeringen.

- Jeg ville aldri stolt på en sånn ting. Den leder deg på villspor, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media