Overlevde skudd midt i hjertet

20-åring skutt i Oslo i natt. Kan være gjengrelatert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 20-åringen som natt til torsdag ble skutt i Oslo, overlevde til tross for at skuddet traff rett i hjertet. Torsdag formiddag våknet han i overraskende god form, skriver NTB.

20-åringen ble funnet utenfor en lavblokk på Nedre Ullevål i Oslo natt til torsdag. Da var han skutt rett i hjertet og ble sendt direkte til Ullevål universitetssykehus hvor han ble operert.

Våknet i god form

Torsdag formiddag våknet han.

- Etter forholdene er han i god form, sier Hanne Kristin Rohde, leder for vold og sedelighetsavsnittet til NTB.

- Også legene virket overrasket over at han overlevde, sier Rohde.

Kan være gjengrelatert

Mannen er en av tre menn som var i en leilighet i blokka. De to andre er to menn fra Somalia på 21 og 25 år. Alle tre er kjent for politiet fra tidligere, skriver Aftenposten.no.

UKJENT GJERNINGSMANN: Politiet jaktet i går en gjerningsmann, men har ennå ingen mistenkte i saken. FOTO: Svein Gustav Wilhelmsen
UKJENT GJERNINGSMANN: Politiet jaktet i går en gjerningsmann, men har ennå ingen mistenkte i saken. FOTO: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

- Vi vil kartlegge denne hendelsen opp mot to tidligere voldshendelser i Oslo den siste tiden. Vi vil sjekke om det er en sammenheng mellom disse hendelsene, og se om det kan være en eskalerende konflikt mellom ulike miljøer i Oslo, sier Rohde til avisa.

Mandag 13. oktober ble en mann tilhørende et miljø fra Grønland skutt i magen i et slagsmål med et Furuset-miljø utenfor Furuset senter i Oslo.

Les også:

Miljøet fra Grønland: - Han ropte: «Skyt dem, skyt dem»

Miljøet fra Furuset: - Jeg sa: «Jeg har ikke noe med dette å gjøre»