Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overlevde to branner

Guy Morten Haddeland (29) mistet nesten alt han hadde i brannen i Fredensborgveien. Seinere samme uke opplevde han en ny brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg våknet av sirener og røyk, og trodde det bare var et flashback. Da jeg åpnet vinduet, var jeg helt sikker på at det skulle komme frisk luft inn, men så var det brann igjen. Da ble jeg skikkelig skjelven, forteller Haddeland.

Han var en av dem som kom svært uheldig ut av storbrannen for fire måneder siden. Ikke nok med at han måtte gjennom to branner, noe som fikk økonomiske konsekvenser for ham - han mistet også ei venninne i den første brannen.

Husker lydene


- Det jeg husker best fra den første brannen, er lydene. Da jeg åpnet stuedøra, var det røyk i gangen. Men jeg var hele tida veldig rolig og gjorde de riktige tingene underveis.

- Bakgården hadde allerede eksplodert. Utenfor var alt kaotisk. Barn hylte, mennesker hadde samlet seg, i tillegg til brannvesen og politi og et vrimmel av pressefolk.

I dag bor han på Bislett i en ettroms leilighet. Alt inventaret i leiligheten hans ble ødelagt, men de fleste fotografier og papirer ble reddet, sammen med noen klær.

- Jeg merker hvor lite ting egentlig betyr. Jeg har sånn sett vært heldig, for de tingene som betydde noe for meg kunne restaureres.

Det som har vært tyngst for ham, var å miste en god nabo og venninne.

- Det var fælt å se hvordan mediene håndterte det. Det at de viste bilder av hoppet, og at vi fikk høre ropene hennes på fjernsynet om og om igjen var ekstra tungt.

Ny brann

I dagene etter brannen bodde han på et appartementshotell lenger nede i gata. Da det begynte å brenne fire dager etter storbrannen, fryktet Haddeland for sin egen helse.

- Jeg måtte løpe ned fire etasjer i tett røyk. Da ba jeg om å få komme til legevakta for å få noen å snakke med.

Nå tenker han på brannsikkerhet på en annen måte.

- Jeg sjekker branntau, om komfyren er av og lukker dører. Sånt man egentlig skal gjøre automatisk.

Han savner å bo i Fredensborgveien, og er med på planene for gjenoppbygging.

- Selv om det høres klisjéaktig ut, så tror jeg det var en helt spesielt god stemning i gården, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media