Overlevde tragedie i 2015: Døde

Ble 27 år gammel.

DØDSFALL: I 2015 var Aoife Beary en av dem som overlevde en tragisk balkongulykke. Seks år seinere har hun gått bort. Foto: REX / NTB
DØDSFALL: I 2015 var Aoife Beary en av dem som overlevde en tragisk balkongulykke. Seks år seinere har hun gått bort. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2015 døde seks personer og åtte ble kritisk skadd etter at en balkong kollapset på en fest i studentbyen Berkeley i California i USA.

Den tragiske hendelsen skjedde da en gjeng med irer var samlet for å feire 21-årsdag. Alle de døde var i 20-åra, og var i California for å jobbe over sommeren.

Balkongen som kollapset lå i femte etasje i et av leilighetskompleksene til universitetet i Berkeley.

Feiret bursdagen sin

Aoife Beary var en av dem som overlevde fallet fra femte etasje i 2015. Hun opplevde flere alvorlige skader etter at en balkong kollapset mens hun feiret sin 21-årsdag.

Mandag deler BBC nyheten om at den nåværende 27-åringen nylig gikk bort, som følge av et hjerneslag.

SVARER: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad tror vi går en tøff januar i møte, så kan det blir lysere. Reporter: Edward Stenlund / Dagbladet TV. Vis mer

Alvorlig skadd

Skadeomfanget etter ulykken i 2015 var omfattende. Beary satt igjen med hjerneskade, brukne armer, hender, bekken og kjeve.

Beary fikk også rifter i levra, nyrene og milten, en kollapset lunge og brukne ribbein. Hun gjennomgikk seinere også en hjerteoperasjon.

En etterforskning av balkongkollapsen viste at bjelkene på balkongen var dekket av råte, og hadde blitt konstruert av et selskap som tidligere hadde fått mange klager.

I 2016 vitnet Beary under en høring i California, som ville innføre lover for å tvinge byggefirmaer til å være mer transparente om tidligere juridiske krav mot dem-

Under et emosjonell vitnesbyrd, fortalte Beary hvordan hun hadde mistet mye av sin uavhengighet etter ulykken, og at karrieremålene hennes ble ødelagt.

- Livet mitt har blitt endret for alltid, sa hun ifølge BBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer