Overlevde tre døgn på urin

SARNO (AP/Dagbladet): En 22 år gammel mann, som ble tatt av jordraset i Sør-Italia, overlevde under jordmassene i tre døgn. Han måtte drikke sin egen urin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg tenkte mye, jeg ba mye. Bønnene hjalp meg virkelig, sier Roberto Robustelli til nyhetsbyrået AP fra sjukesenga.

Han ble gravd ut fredag kveld fra leirmassene i Sarno, den verst rammede av landsbyene utenfor Napoli. Hjelpemannskap hørte ropene om hjelp fra bunnen av en brønn der han datt ned da gjørma feide ham med seg.

Like ved lå faren - død. Sabato, en eldre bror, ligger på samme sjukehus med skader i brystet som han fikk da elva tok ham med seg.

Roberto Robustelli forteller at han lå i et tomrom på omtrent én ganger én meter i flate og rundt 40 centimeter høyt.

- Jeg kunne bevege beina, husker han.

Vann kom flommende like ved ham, men han vågde ikke å drikke annet enn sin egen urin for å overleve.

- Først tenkte jeg: «Å, dette klarer jeg ikke, dette klarer jeg aldri.» Det var nok rom der til å puste, men tida gikk, og jeg mistet håpet. Men jeg ba og tenkte på de tingene som har holdt meg i live i tjue år, forteller han.

Redningsmannskapene fortsatte i går å grave fram døde i Sarno, 30 kilometer fra Napoli. 116 personer er til nå funnet omkommet etter ras og flom i hele dette området i Sør-Italia.Tallet på omkomne fryktes å øke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer