Overlevde tre måneder i bushen

Ble overlatt til seg selv i den australske villmarka - overlevde på igler og øgler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den australske bonden fikk sjokk da han, midt i det fjerneste av landets ødemark, oppdaget en underernært og solbrent mann som dukket opp fra buskaset.

- Han var et vandrende skjelett, det er den beste måten å beskrive ham
på, sier Mark Clifford til The Times. Han driver kvegdrift noen mil
sør for den avstedsliggende landevegen hvor han i forrige uke
tilfeldigvis kom over den forvirrede mannen.

Solstekt frosk

Mannen viste seg å være Ricky Megee (35), som i januar var på veg gjennom den australske ødemarka til sin nye jobb i Port Hedland, på vestkysten av landet. Han har forklart at han plukket opp en haikende aboriginer ti uker tidligere, og husker at han ble svimmel og ør - før han våknet forlatt i ødemarka.

Her måtte han klare seg på naturens koldtbord i nesten tre måneder.

- Slanger, igler og gresshopper. Jeg spiste firfislene rå, rett fra dammen.  Det eneste jeg tilberedte var froskene, som jeg lot tørke i sola til de ble litt sprøe. Jeg spiste bare en gang om dagen, det overlever man på, sier Megee til The Times Online.

Australia har det aller meste av bebyggelsen langs kysten, og har enorme områder, kalt outback, i innlandet. Ricky Megees planlagte kjørerute fra Brisbane til Port Hedland var på 480 mil.


Gikk ned 60 kilo

Selv om politiet i begynnelsen fant det vanskelig å tro historien, ser forklaringen ut til å holde vann.

- Det er ekstreme forhold der ute. Han har nok funnet vann og holdt seg der. Historien hans er ikke utrolig. Det lar seg gjøre, men avhenger av hvor sterk man er, sier outback-ekspert Les Hiddens til The Times Online.

De medisinske testene utført på Megee, sterk solbrenthet og tap av nær 60 kilo kroppsvekt, støtter også opp om hans historie. Bilen hans er derimot ikke funnet, og tyverihistorien er ikke bekreftet.

Jobben han var på veg til, hos arbeidsformidlingstjenesten Centre Link i Port Hedland, var derimot fortsatt ledig ved hans hjemkomst.

VARMT: Kamel er et foretrukket transportmiddel i den røffe og glohete australske villmarka. Ricky Megee klarte seg på egen hånd i over ti måneder, etter å ha blitt frastjålet bilen midt i ødemarka.