Overlevde

I bunnen av heissjakta hørtes sår barnegråt og en sped stemme som ropte: «Mamma, mamma, jeg har vondt. Hjelp meg, det er mørkt. Jeg vil ut.» Miriam (5) overlevde fallet på 15 meter uten andre skader enn et kutt i haka og noen blåmerker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mamma Karima Lahchaychi er overlykkelig.

- Mariam hadde englene med seg. Jeg fryktet det verste da jeg så henne med ansiktet fullt av blod, forteller mamma fra sykesenga på Ullevål, der jenta hennes var til observasjon i natt.

Hoppet ut

Bente Kanoun opplevde sitt livs mareritt hjemme på Tøyen i går ettermiddag.

- Jeg skulle passe Mariam, som er bestevenninnen til datteren min, Amina. Bare noen timer mens Karima var på jobben. Ved 14-tida skulle ungene ned i gården for å leke, slik de pleier. Amina tok trappene, fordi hun ikke liker å kjøre heis. Mariam tok heisen sammen med en annen jente i gården, som er tre år eldre, forteller Bente Kanoun.

Da jentene gikk inn i heisen, var den på vei til sjette etasje. De ble med opp, men på nedoverturen satte heisen seg på uforklarlig vis fast mellom fjerde og femte etasje.

- De har på en eller annen måte klart å få opp dørene, slik at det ble åpning i nedkant av heisen inn til korridoren i fjerde etasje. Åtteåringen kom seg uskadd ned. Mariam har sikkert forsøkt å gjøre det samme. Men så må hun ha sklidd ut i heissjakta .

Ringte på

Til Dagbladet forteller Bente Kanoun at hun ikke ante uråd før datteren ropte til henne fra gården og spurte hvor det ble av venninnene.

- Plutselig ringte åtteåringen på døra og sa at Mariam satt fast i heisen. Jeg varslet Terje Iversen, som sitter i borettslagets styre. Prøvde å rope på Mariam fra fjerde etasje, men hørte at gråtelydene kom lenger nede fra. Vi var skrekkslagne da vi løp nedover trappene, forklarer Bente.

Terje Iversen låste opp heisdørene i underetasjen.

- Jenta lå helt i bunnen av sjakta, en halv etasje under åpningen. Jeg klatret ned og hentet henne og ble naturlig nok veldig lettet over at hun var i live, forteller Terje Iversen.

Ikke nag

Sammen med Bente Kanoun brakte de Miriam i bil til legevakten.

- En forferdelig bør ble løftet fra skuldrene mine da jeg forsto at skadene ikke var alvorlige. Jeg orker ikke å tenke på hvordan det hadde vært å ha ansvaret hvis det hadde gått helt galt.

Mariams mamma bærer ikke nag.

- Bente er min bestevenninne. Jeg har fortalt henne at dette like gjerne kunne skjedd hvis jeg var hjemme, sier Karima Lahchaychi.

- Heretter skal ungene bare få lov til å ta heisen sammen med voksne. Dette må være en kraftig advarsel til alle foreldre, mener Bente Kanoun.

<B>SJOKKERT: </B>Bente Kanoun er fortsatt rystet etter at jenta hun passet falt ned i heissjakta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer