Overlevende båtflyktninger savner 75 i Middelhavet

27 reddet fra båtvrak.

TRAGEDIE: FN frykter at så mange som 75 båtflyktninger er savnet etter et forlis utenfor kysten av Italia tirsdag. Bildet fra havna Pozzallo på Sicilia er tatt i helgen etter at rundt 45 døde migranter ble funnet i en overfylt båt på vei fra Nord-Afrika til Europa. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / NTB scanpix
TRAGEDIE: FN frykter at så mange som 75 båtflyktninger er savnet etter et forlis utenfor kysten av Italia tirsdag. Bildet fra havna Pozzallo på Sicilia er tatt i helgen etter at rundt 45 døde migranter ble funnet i en overfylt båt på vei fra Nord-Afrika til Europa. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rundt 75 flyktninger er savnet på sjøen, ifølge de overlevende som ble reddet fra et båtvrak utenfor Italias kyst tirsdag.

En gruppe på rundt 27 mennesker ble berget i nærheten av Sicilia tirsdag. De har fortalt at det var ytterligere 75 migranter om bord i båten, og FNs høykommissær for flyktninger UNHCR frykter derfor at disse er forsvunnet i Middelhavet.

FN-ansatte på Sicilia har snakket med de overlevende som ble brakt i sikkerhet av italienske redningsarbeidere.

- Informasjonen vi har samlet inn så langt tyder på at båten forliste fordi gummibåten de reiste i var overfylt og i dårlig stand, sier Giovanni Salvi i påtalemyndigheten i Catania til italienske medier.

Tragedien tirsdag fant sted bare tre dager etter at likene av 45 migranter ble funnet i en overfylt fiskebåt i farvannet utenfor Sicilia.

Kystvakten fant de døde flyktningene da de tok seg om bord i fiskebåten med nesten 600 personer om bord. Flyktningene døde trolig av kvelning, ifølge kystvakten.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer