Overlevende hentes ut av ruinene

Fortvilte pårørende holdes tilbake av soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi kan ikke vente lenger. Fortell oss hva som skjer, ropte fortvilte familiemedlemmer utenfor Juyuan skole i byen Dujiangyan, der rundt 900 tenåringer skal være fanget i ruinene.

Hundrevis av pårørende er desperate etter å ha ventet utenfor skolen i den regnvåte natten, melder AP. Flere av de fremmøtte har gitt opp håpet om å se noen av sine kjære igjen.

- Barnet mitt er død. Død!, roper en av de fortvilte kvinnene på stedet.

- Det er ikke noe håp for dem, sier Lu Zhiqing (58), mens hun ser uniformert redningspersonell jobbe seg gjennom ruinene til det som en gang var en skole.

- Ingen kan fortsatt være i live der inne, sier hun til New York Times.

Soldater sørger for å holde folkemengden unna selve ruinene. Ingenting er igjen av skolebygninger. Så langt skal rundt 60 døde være hentet ut av ruinene, men rundt 900 personer skal ha holdt til i den fire etasjer høye skolen da jordskjelvet brøt ut.

Får ikke hjelp

Et annet sted i byen står en kvinne på gaten og gråter. Wang Xiaoni hevder å ha spurt de lokale myndighetene om hjelp ti ganger - men ingen har kommet henne til unnsetning. I ruinene av leilighetskomplekst 26-åringen bodde i er fremdeles hennes fem måneder gamle sønn og moren (56) fanget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer