Overlevende i Florida ber Trump skamme seg

Flere tusen fortvilte skoleelever, foreldre og andre protesterte lørdag i Florida mot Donald Trump og alle andre politikere med bånd til våpenlobbyen.

VÅPENPROTEST: En ung kvinne gråter under en protest mot våpen ve den føderale domstolen i Fort Lauderdale i Florida lørdag. Foto: Brynn Anderson / AP / NTB scanpix
VÅPENPROTEST: En ung kvinne gråter under en protest mot våpen ve den føderale domstolen i Fort Lauderdale i Florida lørdag. Foto: Brynn Anderson / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Til alle politikere som tar imot penger fra NRA, skam dere! ropte tenåringen Emma Gonzalez i Fort Lauderdale lørdag.

«Skam dere!» gjentok folkemengden taktfast. Et stort antall overlevende fra skolemassakren deltok i demonstrasjonen i sentrum byen, som ligger rundt fire mil fra åstedet i Parkland.

17 mennesker, blant dem 14 av Gonzalez' medelever, ble drept da en 19-åring åpnet ild inne på sin gamle skole onsdag. Drapsvåpenet, et halvautomatisk militært angrepsvåpen, hadde han kjøpt på lovlig vis.

Trump har i likhet med andre politikere mottatt store valgkampbidrag fra mektige National Rifle Association (NRA).

200 millioner

Flere overlevende holdt lidenskapelige taler i lørdagens protest mot våpenpolitikken. Lærere, elever, foreldre og lokalpolitikere bønnfalt politikerne om å endre USAs liberale våpenlover.

Men den politiske responsen i Washington gjør det klart at våpenlobbyen står støtt. President Donald Trump, som mottok over 200 millioner kroner fra NRA under valgkampen, har antydet at mentale helseproblemer er årsaken til masseskytinger som den i Parkland. Våpenlovene har han ikke nevnt med et ord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer