Overlevende ladet opp med de grusomme detaljene

Lydloggen ble sterk for Stian Petter Løken, som greide å gjemme seg i skogen 22. juli.

FORBEREDT:  Stian Petter Løken ladet opp til rettssaken med å lese seg gjennom tiltalen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
FORBEREDT: Stian Petter Løken ladet opp til rettssaken med å lese seg gjennom tiltalen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lydloggen med kvinnen som ringte politiet fra Utøya ble en sterk opplevelse for Stian Petter Løken under første dag av rettssaken mot Anders Behring Breivik.

Han sto rett på utsiden av døra for kvinnen da hun ringte, men fikk ikke med seg telefonsamtalen i kaoset da folk rømte fra hovedhuset på Utøya 22. april.

Selv ble han ikke truffet av terroristens kuler, men har flere venner som er døde.- Det verste er alle de som ikke er her i dag, sier Løken til Dagbladet.

Han satt sammen med flere andre overlevende ofre i nabosalen til der tiltalte var. Han fullførte hele dagen på tilhørebenken. Noen av de andre greide ikke alt de så og hørte, og måtte forlate salen.

- Nødvendig 21-åringen fra Lørenskog, som har greid å gjenoppta studiene i statsvitenskap, er likevel på en måte glad for at rettssaken er i gang.

- Det er nødvendig for å komme videre, sier han.

Han tenker på 22. juli-marerittet hver eneste dag. Det har blitt mange søvnløse netter. Han håper han får sove før dag to i retten

Ladet opp med grusomheter Han har ladet opp på sitt spesielle vis. Han har lest og truet seg gjennom alle de grusomme detaljene i tiltalebeslutningen for å være forberedt på akkurat det til åpningsdagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer