BLOMSTERHILSEN: Ved Utvika camping var det mange som la ned blomster til minne om Utøya-ofrene etter 22. juli.
Foto: Christian Roth Christensen
BLOMSTERHILSEN: Ved Utvika camping var det mange som la ned blomster til minne om Utøya-ofrene etter 22. juli. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Overlevende og pårørende til Utøya

Lørdag får pårørende og overlevende etter Utøya-massakren en ny mulighet til å besøke øya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre gang får de pårørende og overlevende tilbud om å besøke Utøya. 69 personer, de fleste av dem ungdommer, ble drept og mange hardt skadd i terrorangrepet mot AUFs sommerleir.

- Ikke alle hadde mulighet Rundt 1500 personer deltok under forrige besøk 19. og 20. august. Denne gangen er det ventet i overkant av 200 besøkende, opplyser kommunikasjonssjef Eva Honningsvåg i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til NTB.

- Dette besøket er for dem som av ulike grunner ikke hadde mulighet til å delta forrige gang, sier Honningsvåg.

Blant dem er det Utøya-ungdommer som var for hardt skadd til å kunne delta sist, og pårørende og overlevende som følte det var for tidlig å dra til Utøya den gangen - en snau måned etter angrepene.

Pressebesøk Under forrige besøk var det satt av én dag til de etterlatte og én dag til de pårørende. Siden det er betydelig færre besøkende i denne runden, får begge grupper besøke øya samme dag, men i to ulike puljer. De etterlatte besøker øya på formiddagen, mens de overlevende blir fraktet over på ettermiddagen.

Mandag åpnes også øya for første gang for pressen.

AUF har i tiden etter angrepet bedt pressen om ikke å besøke Utøya før alle pårørende og overlevende har fått anledning til å komme dit.

(NTB)