DREPTE 49: Natt til søndag drepte den 29 år gamle Omar Mateen 49 mennesker på nattklubben Pulse i Orlando i Florida.
&nbsp;<span style="line-height: 1.5;">I timene og dagene etter angrepet, har det kommet en rekke beretninger av hva som foregikk inne på klubben der en rekke feststemte mennesker hadde samlet seg. Foto: Reuters / NTB Scanpix</span>
DREPTE 49: Natt til søndag drepte den 29 år gamle Omar Mateen 49 mennesker på nattklubben Pulse i Orlando i Florida.  I timene og dagene etter angrepet, har det kommet en rekke beretninger av hva som foregikk inne på klubben der en rekke feststemte mennesker hadde samlet seg. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Overlevende sier massedrapsmannen nøt skytingen: - Han lo frenetisk, som om han hadde hevnlyst

Norman ble skutt i ryggen, men overlevde. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ORLANDO (Dagbladet): Natt til søndag drepte den 29 år gamle Omar Mateen 49 mennesker på nattklubben Pulse i Orlando i Florida. I tillegg ble 53 mennesker skadd under massakren. Én av dem var Norman.

Utenfor pårørendesenteret møtte Dagbladet en familievenn som hadde besøkt Norman på sykehuset. Norman prøvde å gjemme seg på toalettet, men ble skutt i ryggen.

- Alle som var der inne med ham døde,, han var den eneste som overlevde. Han måtte krabbe ut og klatre over de døde vennene sine. Han sa at det var forferdelig, sier Ventura.

Dayni Ventura er pastor og venninne med Normans mor. Hun forteller at Norman er fra Orlando og at han hadde bursdag 12. juni da terroren skjedde.

INNE PÅ SYKEHUSET: Dayni Ventura forteller at hun besøkte en familievenn på sykehuset, som hadde blitt skutt i ryggen. Vennen fortalte at terroristen lo mens han skjøt rundt seg på toalettet. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet
INNE PÅ SYKEHUSET: Dayni Ventura forteller at hun besøkte en familievenn på sykehuset, som hadde blitt skutt i ryggen. Vennen fortalte at terroristen lo mens han skjøt rundt seg på toalettet. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet Vis mer

- Han fortalte meg at skytteren lo og nøt skytingen. Han lo slik - HA HA HA. Han lo frenetisk, som om han hadde hevnlyst, forteller Ventura.

- Trodde han skulle dø

Ventura forteller videre at «Norman», forsøkte å få vennene sine til å bli med ham inn i et avlukke for å søke tilflukt. Alle døde.

- Alle små lyder som han hører nå, bekymrer ham. Da kula traff, følte han at den gikk gjennom huden og inn i ham. Han følte varmen fra kula og trodde at han skulle dø, sier Dayni.

MISTENKT I FLERE ÅR: FBI skal først hatt kontakt med Omar Mateen i 2013. Video: AP Vis mer

Mandag kveld skrev Dagbladet om de sterke bildene lagt ut på Snapchat av 25 år gamle Amanda Alvear. Hun var også på klubben da Mateen begynte den systematiske massakren.

Mens 25-åringen filmer seg selv danse og smile, hører hun skudd i bakgrunnen. Ansiktsuttrykket hennes blir skrekkslagent.

Det er det siste man ser av Amanda Alvear.

Broren hennes, Brian Alvear, har delt videoene på sin Facebook-side. Videoen har blitt sett over 1,3 millioner ganger og mange tusen har delt.

Dette skjedde natt til søndag 12. juni

På nattklubben er det plass til omtrent 300 mennersker og er et av Orlandos mest populære utesteder. På det som beskrives som den mest folksomme perioden for nattklubben, ble det noen tragiske timer for gjestene på Puls.

02.00 (ca) ankommer Omar Mateen til utestedet Pulse. Det er en halvtime til utstedet stenger.

02.02 (ca) Før Mateen får komme inn på nattklubben skal ha vært i en krangel med en sikkerhetsvakt. Krangelen skal ha vært knyttet til hans våpen han hadde med seg. I armene hadde han et håndvåpen og ei rifle AR-15. Sistnevnte våpen er det som brukes igjen og igjen i masseskytinger i USA.

Rett før dette skjedde legger Amanda Alvear (25) ut flere videoer på sin snapchat-konto at hun danser med venner.

FAR: Dagbladet møtte faren til massedrapsmannen Omar Mateen, i deres hjem i Orlando. I videoen forteller Seddique Mateen om sønnen sin, og om sine tanker rundt hva som har skjedd. Vis mer

Da Omar Mateen ankom utestedet skal han ha åpnet ild mot gjestene. Det er usikkert hva han tente på, noe også politiet i ettertid har sagt at de ikke visste var.

- Alle la seg på gulvet

02.09 Nattklubben skriver på sin Facebook-side: Alle, kom dere og ut løp!

02.28 Gjerningsmannen ringer til politiet (911), ifølge Washington Post. På FBIs pressekonferanse i dag sa de at han ringte tre ganger.

- Han ringte tre ganger og sa at han gjorde dette for IS, sa James Comey i FBI på pressekonferansen.

Øynevitner forteller til Orlando Sentinel at han deretter skal han ha tatt fram våpnene han hadde med seg for å skyte rundt seg.

På dette tidspunktet la Amanda Alvear ut en ny video på Snapchat-kontoen som viser et skrekkslagent ansiktuttrykk.

Tidligere kollega beskriver Omar som en sint voldelig homofob. Video: CNN. Vis mer

Flere vitner forteller om hva som skjedde da skytingen startet:

- Da vi hørte skyting la alle seg på gulvet. Først trodde jeg at skuddene var en del av musikken, men da jeg selv så gjerningsmannen skyte, løp vi avgårde, sa Rosie Feba til den lokale avisa Orlando Sentinel i går.

- Jeg hørte bare «pang, pang, pang», sa Javer Antonetti til samme avis.

Drept på toalettet

Like etter denne meldingen var det flere på Twitter som lurte på hva som skjedde i Orlando.

03.00 (ca) Vitner som kom seg ut av utestedet skal ha sagt til blant annet CNN, at de så rundt 20 til 30 personer liggende på bakken, både døde og skadde.

03.19 Blant annet vitne Joel Franco skrev på Twitter hva som foregikk. På dette tidspunktet var det også flere som skrev at minst 20 personer var døde.

03.58 Politiet i Orlando bekrefter på Twitter at det er skyting på nattklubben Pulse. De anbefaler folk å holde seg unna området.

Politiet kaller deretter inn bombegruppe, skriver WCNC.

04.00 (ca) På dette tidspunktet skrev poltiet på Twitter at de skal ha hatt kontakt med gjerningsmannen, men de ønsket ikke å kommentere detaljene.

EKSKONA: Sitora Yusifiy var gift med mannen som drepte femti personer i Orlando. I videoen forteller hun om ekteskapet deres, og om hvordan hun tok den dramatiske nyheten. Vis mer

05.00 (ca) Politiet skal ha vært i skuddveksling med Omar Mateen og at han deretter skal ha blitt skutt. Det opplyste politisjef John Mina på en pressekonferanse i går. 49 personer var på dette tidspunktet drept og over 50 personer skadet.

05.53 Politiet bekrefter at massemorderen var død. Ifølge Expressen ble Omar Mateen drept på et av toalettene.

Handlingene anslås som den verste massakeren i USAs historie.