Overlevende vil spørre Breivik om hans tilregnelighet

- Breivik får mange spørsmål fra de overlevende, sier bistandsadvokatene.

HAR FORBEREDT SPØRSMÅL: Mette Yvonne Larsen har med flere spørsmål fra overlevende og pårørende. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HAR FORBEREDT SPØRSMÅL: Mette Yvonne Larsen har med flere spørsmål fra overlevende og pårørende. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kjernen i rettssaken som pågår i Oslo tingrett er hvorvidt massemorderen Anders Behring Breivik er tilregnelig eller ikke. Spørsmålet engasjerer både Breivik selv og de pårørende og overlevende som følger saken, opplyser deres representanter til Dagbladet.

- Breivik er svært opptatt av dette, og vil ta opp dette i retten. Han kommer blant annet antagelig til å gå ut ifra det brevet han skrev til pressen der han påpeker flere feil i den første sakkyndige rapporten, sier en av hans fire forsvarere, Odd Ivar Grøn, til Dagbladet.

Breivik sendte for noen uker et brev til VG, Dagbladet og ABC Nyheter der han kom med skarp kritikk av den første sakkyndigrapporten, som erklærte ham utilregnelig.

To samtaler - Vi har snakket med Breivik både på fredag og i dag, utdyper forsvarer Geir Lippestad.

- Nå vil det bli nye oppfølgingsspørsmål om Utøya. Han har vært mer detaljert i sine forklaringer til politiet enn han har vært i retten, sier Lippestad - etter at Breiviks forklaring om Utøya-massakren i forrige uke sjokkerte tilhørerende.

- For øvrig har vi brukt helga til å lese dokumenter, forberede oss og hvile ut litt, sier forsvareren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer