Overlever fall fra 8. etasje

20-åring landet på plenen 20 meter under.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 20 år gamle mannen som falt ned fra en balkong i 8. etasje i Oslo lørdag kveld, kommer til å overleve fallulykken. Mannen har falt fritt i minst 20 meter før han traff bakken.

- Han er hardt skadd. Tilstanden er alvorlig, men stabil og han er utenfor livsfare. Han har bruddskader og skader i brystet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Alf Bøhler på Ullevål universitetssykehus til Dagbladet.no.

Politiet vet fortsatt ikke hva som førte til at 20-åringen falt ned fra balkongen i bygården i Harald Hårfagres gate på Majorstua.
 

Det var fest i leiligheten med mellom 20 og 30 ungdommer til stede, men ingen har sett at 20-åringen falt over rekkverket.

Politiet fikk melding klokka 23.20 om at det lå en livløs person utenfor gården. Etter det Dagbladet.no får opplyst var det en nabo lavere i etasjene som oppdaget ulykken og varslet.

- Det var en ulykke

- Vi har fortsatt ingen øyenvitner til det som skjedde etter å ha pratet med mange av de andre som var til stede på festen. Alt tyder på at det var en ulykke, sier leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, til Dagbladet.no.

Hennes avdeling får rutinemessig oversendt slike saker.

 OVERLEVER:  20-åringen falt fra balkongen i 8. etasje i blokka i bakgrunnen. Foto: NINA HANSEN
OVERLEVER: 20-åringen falt fra balkongen i 8. etasje i blokka i bakgrunnen. Foto: NINA HANSEN Vis mer

20-åringen har landet på plenen utenfor blokka, ikke på fortauet.

Oslo legevakt etablerte et kriseteam etter at ulykken var kjent, og flere av festdeltakerne benyttet seg av dette tilbudet.