Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overnatter i bilene og jobber to uker i strekk

- Vi prøver å samle opp, slik at vi kan ta flere oppdrag i nærheten av hverandre, sier driftsleder Sten Håvard Johannessen.

Sten Håvard Johannessen:  Legger puslespillet som skal sørge for at folk og utstyr kommer frem uten at kostnadene løper løpsk. Foto: Anders Horntvedt
Sten Håvard Johannessen: Legger puslespillet som skal sørge for at folk og utstyr kommer frem uten at kostnadene løper løpsk. Foto: Anders Horntvedt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Omtrent halvparten av omsetningen til Nordnorsk Brønnboring kommer fra vannboring, og da fortrinnsvis på steder hvor det ikke er offentlig utbygget vannforsyning.

Grisgrendte strøk Ifølge Finansavisen tar bedriften oppdrag på grisgrendte steder i alle de tre nordligste fylkene, og har dermed rundt 150 mil med vei fra sørligste til nordligste punkt i dekningsområdet. Skal man følge både overtidsregler samt kjøre- og hviletidsbestemmelser, gjør det oppdragslogistikken til noe av et puslespill.

- Vi prøver å samle opp, slik at vi kan ta flere oppdrag i nærheten av hverandre. Disse riggene er i prinsippet på tur hele året unntatt en rolig periode i januar og februar, sier driftsleder Sten Håvard Johannessen til Finansavisen.

To uker i slengen Når de ansatte drar på jobben, er de dermed ute på tur to uker i slengen, for deretter å ha fri i to uker. Ifølge Johannessen er det en livsstil som passer godt for dem som liker seg utenfor allfarvei. Da kan både grillmat og fiskestang være med i bagasjen.

Bedriften er omtrent 30 år gammel, og ble kjøpt av dagens eier i juli 2011. Siden da er omsetningen doblet. 2015-tallene er ikke daglig leder og eier Kjell Magne Rask mer enn halvfornøyd med. Det endte med et nullresultat av en omsetning på 18 millioner kroner.

Håper på bedre tider i år - Vi hadde håp om at oppdragsmengden skulle bli større, men det kom inn få av de store prosjektene. Det ser ut til å bli annerledes i år. Så langt ser 2016 veldig bra ut, sier Rask til Finansavisen.

Marginene har vært tynne, med 1,5 millioner kroner i samlet overskudd siden året da eierskiftet skjedde. Men selskapet har heller ikke tapt penger.

Flere nyheter
- Bivirkningene i boligmarkedet kan bli kraftige
Sjeføkonom om boligboble: - Vi utelukker det ikke
Spår boligprisene opp 22 prosent i Oslo 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!