Overnattet hos venninne etter drapet

Morgenen etter at han drepte sin kjæreste, sov den drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle over hos en annen kvinne. Så meldte han seg for politiet og lot seg arrestere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdøde Linn Charlott Nesblom har i media blitt betegnet som Jørn-Are Andersen Sæles eks-kjæreste. I følge Sæles egne forklaringer var de fortsatt som kjærester å regne da han drepte henne. Senest natt til fredag 5. november overnattet 28-åringen på jentas hybel på Ørnes.

Ved 22.30-tida lørdag den 6. november stakk han 16-åringen til døde i en leilighet på Halsa Gjestegård i Meløy. Sæle husker ikke selve knivstikket, men erkjenner at det var han som drepte Linn Charlott. Det gjorde han minutter etter at han oppdaget Linn på en annen manns fang, tre dager etter at han kjøpte tre røde roser som han la på hybelen til 16-åringen.

Like etter drapet kjørte Sæle og hans 17 år gamle slektning fra Halsa til Bodø, en kjøretur i narkotika- og alkoholrus. I Bodø søkte Sæle tilflukt hos et vennepar. Han overnattet på sofaen i stua, sammen med en venninne.

Om dette skjedde før eller etter at han leste om drapet på tekst-TV og innså hva han hadde gjort, kom ikke klart fram i retten. Like etterpå snakket 28-åringen med sin mor på telefonen og lovte henne at han ville overgi seg til politiet.

- Jeg spekulerte veldig på hva jeg skulle gjøre, men valgte til slutt å svare da politiet ringte meg. Vi avtalte et sted jeg skulle møte dem, og jeg ble med i en bil som tok meg til politihuset, forklarte Sæle i retten.

Rettssaken mot Jørn-Are Andersen Sæle fortsetter i Salten herredsrett i Bodø i morgen.