Overøses med barneklær, morsmelkerstatning og ønsker om adopsjon

Fremmede oppsøker sykehuset med gaver til gutten som ble reddet fra toalettrøret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det lille spebarnet som lørdag ble reddet ut av et toalettrør i den kinesiske provinsen Zhejiang er utenfor livsfare.

Gutten har ikke noe navn, bare et nummer. Han blir kalt «Baby nummer 59» etter tallet på kuvøsen han ble lagt i på sykehuset.

Men oppmerksomheten han får er massiv.

Fremmede vil adoptere Guttens dramatiske start på livet har nemlig provosert mange i Kina, og ifølge statlige medier oppsøker nå fremmede sykehuset han er innlagt på - med alt fra bleier og klær til morsmelkerstatning.

Noen ønsker også å adoptere gutten, skriver The Guardian. Leger ved sykehuset har imidlertid uttalt at gutten vil bli tatt vare på av barnevernet dersom hans biologiske foreldre ikke vil det.

Fra kritisk til stabil Gutten var kritisk syk da han ankom sykehuset lørdag. The Guardian skriver at hjerterytmen hans var lav, og Daily Mail siterer en sykepleier som sier at han hadde en brist i den venstre øvre delen av skallen.

- Da barnet kom hit, var tilstanden hans kritisk, men nå er han stabil, sier sykepleieren Zhang Songhe ved Pujiang County People's Hospital i Jinhua til Daily Mail.

Noen medier melder at han veide så lite som 2,3 kilo da han ble reddet. Andre skriver at han veide 2,8 kilo.

Ulike versjoner Versjonene om hvordan gutten havnet i toalettrøret, er mange.

FÅR GAVER: Gutten uten navn, bare nummeret 59, har fått massiv oppmerksomhet etter at hans dramatiske start på livet ble gjort kjent. Fremmede oppsøker nå sykehuset med gaver og ønsker om å adoptere ham. Foto: DPA / Scanpix
FÅR GAVER: Gutten uten navn, bare nummeret 59, har fått massiv oppmerksomhet etter at hans dramatiske start på livet ble gjort kjent. Fremmede oppsøker nå sykehuset med gaver og ønsker om å adoptere ham. Foto: DPA / Scanpix Vis mer

Daily Mail skriver at han ble forsøkt skylt ned i do av barnemoren, mens Sky News skriver at lokalt politi har oppgitt at barnet ble født uten forvarsel da moren gikk på toalettet, og falt derfor ned i doen.

Moren ringte moren selv til huseieren og fortalte at hun hørte rare lyder fra rørene i huset, melder AFP. Da huseieren kom til stedet, så han en barnefot i kloakken.

Han varslet brannvesenet, som kom til stedet. De brukte deretter over en time på å skjære den lille gutten ut av toalettrøret.

- Moren var til stede under hele prosessen, og vedgikk at hun er barnets mor, sier en anonym politimann til Sky News.

Fikk komplikasjoner Han forteller at politiet nå søker etter barnefaren, og at de vil etterforske saken mer før moren eventuelt vil bli siktet for å med overlegg ha skylt barnet ned i toalettet.

Moren blir beskrevet som en 22 år gammel, enslig kvinne, som ifølge Daily Mail skal ha skjult graviditeten.

REDDET FRA TOALETTRØR: Brannmannskapet rykket ut til et offentlig toalett i Jinhua i Zhejiang-provinsen i Kina lørdag etter at beboere varlset om at de hørte babygråt fra toalettet. Den lille gutten hadde en brist i hodeskallen da han ble reddet, men skal nå være utenfor livsfare og gjenforent med sin mor. Foto: AFP / Scanpix
REDDET FRA TOALETTRØR: Brannmannskapet rykket ut til et offentlig toalett i Jinhua i Zhejiang-provinsen i Kina lørdag etter at beboere varlset om at de hørte babygråt fra toalettet. Den lille gutten hadde en brist i hodeskallen da han ble reddet, men skal nå være utenfor livsfare og gjenforent med sin mor. Foto: AFP / Scanpix Vis mer

Hun ble i dag gjenforent med sønnen, men fikk ifølge Sky News alvorlige komplikasjoner under fødselen, og må derfor bli værende på sykehuset.

Tilstanden hennes blir beskrevet som alvorlig.

UKLART HVA SOM SKJEDDE: Hvordan det lille spebarnet endte inne i dette røret, er fortsatt uklart. Noen medier skriver at moren bevisst skylte barnet ned i do, mens andre medier skriver at det var et uhell.  Foto: Reuters / Scanpix
UKLART HVA SOM SKJEDDE: Hvordan det lille spebarnet endte inne i dette røret, er fortsatt uklart. Noen medier skriver at moren bevisst skylte barnet ned i do, mens andre medier skriver at det var et uhell. Foto: Reuters / Scanpix Vis mer