Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug-bråket:

Overøst av blomster etter aksjon fra fremmedfiendtlige hatgrupper

Flere hundre har sendt blomster til Sylvi Listhaugs kontor fredag. En støtteaksjon er satt i gang på Facebook-gruppa «Slå ring om Norge».

STØTTES: Justisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. En Facebook-aksjon er satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STØTTES: Justisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. En Facebook-aksjon er satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): En rekke av Sylvi Listhaugs støttespillere har sendt henne blomster, samtidig som det stormer rundt henne.

Det har ført til at hennes kontor i Justisdepartementet fredag ettermiddag var i ferd med å fylles av blomster. Listhaug sier til NTB at hun er helt overveldet av flere hundre blomsterbuketter.

- Flere hundre blomsterbuketter med nydelige kort er kommet i dag. Jeg vil takke hver og en som har sendt meg blomster. Det betyr utrolig mye for meg, og jeg er rørt av all denne støtten. Jeg vil også takke for all støtten jeg har fått på epost, SMS, telefoner, brev, Facebook. Jeg er så glad for den støtten dere gir meg, sier hun.

- Jeg har fått blomster fra folk i hele landet, og medlemmer i andre partier, som KrF. Jeg har lest en del av kortene, og de sier så mye fint og ber meg stå på, sier Listhaug.

NRKs journalist fikk beskjed om at det var uaktuelt å stille kritiske spørsmål til statsråden på fredag. Journalisten aksepterte ikke kravet, og fikk dermed ikke møte Listhaug da hun møtte pressen.

Innvandringskritiske

Initiativet om å sende blomster til ministeren ble lagt ut på Facebook-siden «Slå ring om Norge» natt til fredag. Også Facebook-sidene «Norge fritt for Islam» og «Vi som støtter Sylvi Listhaug» har kommet med slike oppfordringer.

På den førstnevnte siden omtales Listhaugs sjef, statsminister Erna Solberg (H), blant annet som en forræder. Også AUF-leder Mani Hussaini får gjennomgå. Det er uklart hvem som står bak siden.

MISTILLITSFORSLAG: Rødt har fremmet et mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug, men hva skjer egentlig videre nå? Vi forklarer saken på under to minutter. Video: Frida Andersen Vis mer

Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng gikk fredag ettermiddag ut mot siden, som har om lag 37.000 følgere.

- Her spres rasistisk propaganda og det oppfordres til drap mot ledende politikere fra flere partier, skriver Stenseng på Facebook. Hun oppfordrer folk til å konfrontere uttalelsene i kommentarfeltene.

Mistillit

Tirsdag skal Stortinget behandle Rødts mistillitsforslag som kort og kontant lyder: «Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug har ikke Stortingets tillit.»

Bakgrunnen for mistillitsforslaget er en Facebook-post der Listhaug hevder at Arbeiderpartiet setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet. Arbeiderpartiet, SV, MDG og Senterpartiet vil støtte forslaget. Dermed er det Kristelig Folkeparti som avgjør om det får flertall.

Fremskrittspartiets stortingsgruppe er bedt om å være i beredskap fra mandag ettermiddag. Også partiets statsråder vil kunne bli innkalt til møte.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!