Overprisede Oslo

Bare ni andre byer i verden gir dårligere avkastning på eiendom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det amerikanske finansmagasinet Forbes har kåret verdens ti mest overprisede eiendomsmarkeder, og Oslo er inne på lista som den eneste nordeuropeiske byen.

Bare i Monaco, Roma, Paris, Madrid, Los Angeles, Vancouver, Wien, Auckland og Zürich får du mindre for pengene når du investerer i eiendom, mener magasinet, som har sjekket 50 store finansbyer over hele verden.

Pris og leieinntekt

Forbes har tatt utgangspunkt i prisene på sentrale boliger av sammenliknbar størrelse, og sammenliknet dem med hva du kan få i inntekt ved å leie ut eiendommen.

Er det dårlig butikk å leie ut, er det en god indikator på en eiendomsboble, argumenterer magasinet. De har i tillegg justert for skattenivå, transaksjonskostnader, prisen på drift og vedlikehold, samt verdistigning og inflasjon.

Flere av verdens dyreste byer, slik som London og New York, havner under Oslo på lista fordi eiendomsinvesteringer her gir bedre avkastning og verdistigning.

Høy pris og skatt

Den enorme prisveksten på boliger i Norge de siste ti årene, og høy skattesats på finansinntekter, er hovedforklaringen på at Oslo havner blant på ti-på-topp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer