Overraskelse fra Putin etter regjeringsavskjed

Knapt tre måneder før valget avskjediget Russlands president Vladimir Putin regjeringen og utnevnte overraskende Viktor Zubkov til ny statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På forhånd ble det spekulert på om visestatsminister Sergej Ivanov ville overta som statsminister, slik den russiske avisen Vedomosti skrev i dag.

Men Putin overrasket med å nominere den 65 år gamle finanseksperten Zubkov, som i dag er leder for det russiske svaret på Økokrim. Statsdumaen skal ta stilling til forslaget førstkommende fredag.

Viktor Zubkov var ikke engang nevnt blant sju kandidater nyhetsbyrået Reuters tidligere onsdag listet opp som mulige statsministerkandidater.

- Zubkov er ikke en person som har blitt nevnt i de mange kabalene som har vært skissert når det gjelder presidentvalget i 2008, sier assisterende direktør Geir Flikke ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).2008-valg Flikke ser likevel en sammenheng mellom regjeringsskiftet og presidentvalget i 2008.

- Putin startet sin karriere som statsminister. Den gangen var statsministerposten et springbrett til presidentembetet, sier han til NTB.

- At noe tilsvarende kan skje igjen, er det vel noen som ser for seg, men det er også andre muligheter. Det er ikke nødvendigvis slik at man innsetter en ny statsminister som nå blir den viktigste kandidaten i presidentvalgene, påpeker seniorforskeren fra NUPIs avdeling for Russland-studier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer