Coronapass:

Overraskelsen kom etter Gardermoen

Det startet med nesten to timer kø fra klokka 07. Så kom Tyskland og Hellas. Slik opplevde Dagbladet å reise til Syden rett etter gjenåpningen.

RHODOS: Diagoras Airport klokka 17 mandag: Løsningen står på det grønne skiltet. Ha klart coronapasset og innreiseskjema til Hellas. Foto: Nina Hansen / Dagbladet.
RHODOS: Diagoras Airport klokka 17 mandag: Løsningen står på det grønne skiltet. Ha klart coronapasset og innreiseskjema til Hellas. Foto: Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN/FRANKFURT/RHODOS (Dagbladet): En time og 45 minutter fra vi stilte oss i utenlandskøen på Gardermoen mandag morgen klokka 07 gikk det før vi var gjennom sikkerhetskontrollen.

Riktignok var dette den aller første dagen med coronapass i EU og 25 «grønne» land i Europa.

Men hvilket kømareritt var det da som ventet oss nedover i Europa?

På vei til Rhodos og Hellas skulle vi bytte fly i Tyskland på en av Europas travleste flyplasser, i Frankfurt.

Seinest i Dagsrevyen søndag advarte lufthavndirektør Stine Ramstad Westby på Gardermoen om at utenlandsturister må være forberedt på seks-sju timer de fra de ankommer hovedflyplassen til de er gjennom kontrollene dit de skal.

Overraskelse

Den foreløpige konklusjonen kom utpå ettermiddagen mandag.

Og fasiten var overraskende positiv etter starten på Gardermoen, der det var enda større kø bak etter godkjenning i sjekkpunktene enn foran oss da vi startet tidlig.

Det gikk rett og slett unna på noen få minutter både i Frankfurt og på Diagoras Airport på Rhodos - inkludert bagasje på rullebåndet her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer