Overraskelsesmannen feiret som om han vant i natt

Marco Rubio tok nesten skalpen av motkandidat Donald Trump under nominasjonsvalget i Iowa.

SJOKKVALG: Marci Rubio tok en overraskende sterk tredjeplass under republikanernes nominasjonsvalg i Iowa, rett bak mer omtalte Donald Trump. Foto: REUTERS / Dave Kaup / NTB scanpix
SJOKKVALG: Marci Rubio tok en overraskende sterk tredjeplass under republikanernes nominasjonsvalg i Iowa, rett bak mer omtalte Donald Trump. Foto: REUTERS / Dave Kaup / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WEST DES MOINES (Dagbladet): Den kristenkonservative presidentkandidaten for republikanerne, Ted Cruz, vant en overbevisende seier under det første nominasjonsvalget i staten Iowa i USA i natt.

Cruz fikk 28 prosent av stemmene. Donald Trump havnet på andreplass med 24 prosent, mens hakk i hæl kom Marco Rubio med 23 prosent av stemmene. Det var få som hadde trodd at Florida-senatoren skulle gjøre det så skarpt i staten «med tre millioner innbyggere og 20 millioner griser».

Det gjorde han et ettertrykkelig poeng av i det som ble en slags seierstale for mannen som kom på tredjeplass.

- Dette er øyeblikket de sa ikke ville skje. I flere måneder sa de at vi ikke hadde en sjanse. I måneder sa de at fordi vi er for optimistiske i tunge tider, så hadde vi ingen mulighet. Siden vi ikke hadde den riktige støtten eller politiske koblinger, hadde vi ingen sjanse, sa de, åpnet Rubio takketalen sin med, gjengitt på vox.com.

Han mener kritikerne har påpekt at han er for ung til å bli president med sine 44 år.

- De sa jeg måtte vente på tur, at jeg måtte stille meg i kø. Men her i Iowa i kveld, har innbyggerne i denne flotte staten sendt en veldig tydelig beskjed. Etter sju år med Barack Obama, venter vi ikke lenger med å ta landet vårt tilbake, sa Rubio. - Skal vinne i oktober I valgkampen har Marco Rubio vært spesielt opptatt av at han er den mest valgbare kandidaten og kan slå både Bernie Sanders og Hillary Clinton i presidentvalget i november. Den taktikken kommer han garantert til å fortsette med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer