VINNER FOLKETS GUNST: Liberaldemokratenes leder Nick Clegg, her på politisk frierferd hos en kirke i Greenway. Tilhørerne var i alle aldersgrupper. Foto: REUTERS/Gareth Fuller
VINNER FOLKETS GUNST: Liberaldemokratenes leder Nick Clegg, her på politisk frierferd hos en kirke i Greenway. Tilhørerne var i alle aldersgrupper. Foto: REUTERS/Gareth FullerVis mer

Overraskelsespartiet flyr oppover meningsmålingene

Og i kveld er det ny partilederdebatt i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Sentrumspartiet Liberaldemokratene gjør nye framskritt på en fersk britisk meningsmåling. Målingen styrker utsiktene til at valget 6. mai vil gi et Underhus der ikke noe parti har flertall alene.

Ifølge torsdagens tall fra det anerkjente MORI-instituttet får Liberaldemokratene stadig større oppslutning i valgkretser som regjeringspartiet Labour står i fare for å tape.

Den økte støtten kommer imidlertid ikke først og fremst fra skuffede labourvelgere.

I stedet er det folk som tidligere hadde tenkt å sitte hjemme, som nå sier at de kan tenke seg å stemme på liberaldemokratene. Meningsmålingen ble offentliggjort få timer før lederne for de tre store partiene i Storbritannia skulle møtes til ny fjernsynsdebatt.

Liberaldemokratenes leder Nick Clegg scoret stort etter den første av de tre partilederdebattene, og det knyttes stor spenning til målingene etter debatt nummer to - som arrangeres i kveld klokka 21 norsk tid.(NTB/Dagbladet)