Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Overraskende at mora er skrevet ut

Forsvareren til 13-åringens mor reagerer på at hun skal avhøres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GJØVIK / BEITOSTØLEN / OSLO (Dagbladet): Innlandet politidistrikt opplyste på en pressekonferanse i dag at kvinnen i 40-åra som er siktet etter at hennes 13 år gamle datter døde nyttårskvelden, nå er skrevet ut av helsevesenets pleie.

Politiet vil avhøre kvinnen så raskt som mulig. Hun er nå pågrepet og sitter i arresten i Oslo. En patrulje fra Oppland vil frakte henne til Gjøvik i dag.

- Overraskende Hennes forsvarer, advokat Håvard Fremstad, har snakket med kvinnen som er siktet for grov omsorgssvikt.

- Det er overraskende at hun er frisk nok til å skrives ut. Jeg fikk inntrykket av at hun er syk og at det ikke er tilrådelig å gå inn på saken nå, sier han til Dagbladet.

- At hun er skrevet ut fra sykehus, betyr ikke at hun kan avhøres, sier han.

Tidligere i dag sa forsvareren at kvinnen tidligere ikke var i stand til å snakke om det hun var siktet for.

Blitt undersøkt Rettspsykiater Terje Tørrisen, som også var sakkyndig i forbindelse med Breivik-rettsaken, møtte mora 1.januar for å avklare hennes helsetilstand.

- Hvis man er i tvil om at hun kan være strafferettslig tilregnelig, skal det gjøres en full undersøkelse, men det er ikke bestemt ennå. Det som ble gjort nå er en kort prejudisiell undersøkelse med hensikt å avklare helsetilstanden hennes opp mot mandatet, sier Tørrisen til Dagbladet.

Politiet opplyste på en pressekonferanse i ettermiddag at 13-åringens dødsfall trolig skyldes avmagring.

BLE FUNNET DØD HER: En mor i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt sin 13 år gamle datter nødvendig hjelp da hun døde på nyttårsaften. Hytta i Valdres er sperret av politiet Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BLE FUNNET DØD HER: En mor i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt sin 13 år gamle datter nødvendig hjelp da hun døde på nyttårsaften. Hytta i Valdres er sperret av politiet Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media