STERKT OSLO-MARKED: OBOS-prisene steg 0,3 prosent i Oslo.
STERKT OSLO-MARKED: OBOS-prisene steg 0,3 prosent i Oslo.Vis mer

Boligprisene

- Overraskende bra marked for eneboliger

OBOS-prisene steg 0,3 prosent i Oslo i november. - Gir en pekepinn om Oslo i de offisielle boligtallene på onsdag, sier Terje Burås i DNB.

(Finansavisen): - Det er et balansert og sunt marked i Oslo-området, med uvanlig høy aktivitet før jul. Så det er godt mulig vi får tallene bekreftet av Eiendom Norge når de legger fram den offisielle boligstatistikken på onsdag, sier adm. direktør Terje Buraas i DNB Eiendom, til Finansavisen.

Adm. direktør Kent Victor Syverstad i Eiendomsmegler1 Oslo og Akershus er overrasket over tallene.

- Jeg er overrasket over at prisøkningen er så kraftig i Oslo-området. Jeg hadde ventet en mye flatere utvikling i Oslo, selv om OBOS-tallene kan variere siden de kommer fra lave volum, sier Syverstad til avisa.

OBOS-tall for november viser at boligprisene i Oslo-området igjen stiger. OBOS-prisene fikk en oppgang på 0,3 prosent i november, fra oktober. Oppgangen kommer i en måned hvor prisene historisk faller med 0,2 prosent i Oslo. Så langt i år har OBOS-prisene i Oslo-området økt med 8,3 prosent.

DNB Eiendom har i november opplevd et unormalt sterkt marked for salg av eneboliger. Det sterke eneboligmarkedet fortsetter inn i desember.

- OBOS-tallene bekrefter et overraskende godt marked for eneboliger. Vi har solgt mange eneboliger, og solgt til veldig gode priser. I eneboligmarkedet er det verken juledvale eller tegn til at vinteren er kommet, sier Buraas til avisa.

Eneboliger har normalt høysesong for salg i sommerhalvåret når hagen viser seg fram i all sin prakt.

- Normalt ønsker folk å selge eneboligene i sommerhalvåret når det blomstrer i hagene og er sommervarmt ute. I år er det ingen tegn ennå til at det stopper opp å komme eneboliger for salg selv om vi nå er nært opp mot jul. Eneboliger oppnår også overraskende høye priser sammenliknet med resten av markedet, så det ser ut til at verken høst eller vinter i hagene påvirker kjøperne av eneboliger, sier Buraas til avisa.

Andre økonominyheter:

- Feil at leietaker har krav på å kjøpe leiligheten billig
- Må fort ned i pris for å få solgt før jul
Drømmejobb kan bli skattemareritt