- Overraskende enkel kjole

Mona Grudt, tidligere Miss Universe og redaktør i bladet Ditt bryllup, gransket prinsesse Märthas kjole på oppdrag fra Dagbladet. Her er hennes dom. - Den var overraskende enkel, vi har sett Märtha dristigere før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mange hadde nok ventet en mye mer trendsettende brudekjole enn den vi fikk se på prinsesse Märtha. Hun har jo vært frekk med farger før. Jeg trodde ikke vi skulle få se en så hvit kjole, men noe i retning champagnefarget, blått eller noe i retning det brunbeige. Men Grudt er begeistret over symbolbruken i kjolen.

Ingen trendsetter

- Veldig artig at de har latt kjolens spisse puffermer symbolisere spirene på Nidarosdomen, og brudeparets initialer! Og at de har gjentatt de gotiske buene i domen på både slep og utringing. Men jeg tror ikke denne kjolen blir trendsettende, siden den var så enkel.

Grudt berømmer Märtha for å ha inspirert landets kvinner på motefronten.

- Det hun bar i forbindelse med kronprinsbryllupet og på sin egen 30-årsdag inspirerte nok mange til å bruke egne sydamer eller finne seg en designer. Da blir klærne så mye mer personlige. Brudekjolen ble også svært personlig, men likevel var den litt kjedelig i forhold til andre ting prinsessen har båret. Vi er blitt litt bortskjemte. Men bevares, hun kledde brudekjolen. Om jeg skulle ha en konkret innvending, må det være at designeren burde ha latt kjoleermene fortsette litt til. Da hadde armene virket slankere og lengre, mener Grudt.

- En vellykket brudekjole skal framheve det som er bra, og skjule det man ikke er så stolt av, sier Mona Grudt, som sjøl sto brud i Nidarosdomen i 1995.

Pompøst

- Velger man Nidarosdomen, har man i utgangspunktet valgt det litt pompøse og praktfulle. Märthas kjole ikke bare kledde katedralen, den hadde tatt opp i seg elementer av katedralen. Det er det all grunn til å juble for.

Om Mette-Marits kjole sier Grudt:

- Nydelig! Mette-Marit overstrålte alle.

<B>IKKE TRENDSETTENDE:</B> Kjoleekspert Mona Grudt tror ikke Märthas kjole blir trendsettende siden den er så enkel.