Overraskende funn i Italia

Et «mini-Pompeii» er funnet begravet under en gammel kino i nord-Italia. Eksperter sier bygningen kan dateres tilbake til det andre århundre.

MINI-POMPEII: Etter at en tidligere kino i Italia har gjennomgått renoveringer har det blitt funnet en "mini-pompeii". Bildet viser turister som besøker den romerske byen Pompeii. Foto: Reuters/Ciro De Luca
MINI-POMPEII: Etter at en tidligere kino i Italia har gjennomgått renoveringer har det blitt funnet en "mini-pompeii". Bildet viser turister som besøker den romerske byen Pompeii. Foto: Reuters/Ciro De Luca Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En eldgammel romersk bygning har blitt funnet under utgravninger ved en tidligere kino i den nord-italienske byen Verona. Bygningen blir beskrevet som en «mini-Pompeii», etter oldtidsbyen i Italia som ble ødelagt av vulkanutbruddet i Vesuv.

Funnet ble gjort ved Astra Kino, som ligger i byen Verona, nord i Italia. Kinoen hadde vært forlatt i over 20 år, men for kort tid siden lanserte nye eiere en renovering av bygget. Bygningen antas og dateres tilbake til andre århundre.

Tyder på brann

Ifølge en pressemelding fra Superintendence of Archaeology, Fine Arts and Landscape of Verona, Rovigo og Vicenza, inneholder funnet freskomalerte vegger, gulv- og veggoppvarmingssystemer og sementgulv flislagt med dekorative tesserae.

Nøyaktig hvilken funksjon bygningen hadde, er ennå ikke kjent. Imidlertid kan det se ut til at det tidligere har vært brann i bygget. Eksperter informerer om at det er tegn som viser at taket hadde kollapset, samt gjenstander av forkullede tremøbler.

- Til tross for brannen så har bygningen holdt seg intakt, med de fantastiske fargene på de freskomalerte veggene, sier Veronas arkeologiske overordnede ved avdelingen med ansvar for arkeologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer