Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overraskende god start på «carmageddon»

Mange amerikanere forventet ville tilstander da den mest trafikkerte motorveien i Los Angeles ble steng som følge av veiarbeid.

«CARMAGEDDON»: Veiarbeidere jobber med Mulholland brua i California natt til lødag lokal tid. Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Scanpix
«CARMAGEDDON»: Veiarbeidere jobber med Mulholland brua i California natt til lødag lokal tid. Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Los Angeles har forberedt seg grundig på hva som på folkemunne har blitt kalt for «carmageddon», som skal finne sted i verdensmetropolen denne helga.  

En av verdens mest trafikkerte veistrekninger, Interstate 405, stenges ned i 53 timer i det som er forventet å bli et uendelig trafikkkaos. Ingen biler, lastebiler eller motorsykler vil kunne ferdes på veistrekningen denne helgen.  

Lokale myndigheter har tidligere varslet om et trafikkmareritt av dimensjoner, og har bedt folk om å holde seg hjemme eller å komme seg ut av bykjernen i denne perioden.

Nedtelling til «carmageddon» Lokale transportmyndigheter har hatt en offisiell nedtelling til «carmageddon» på egne nettsider.

Los Angeles politiet skal til og med ha bedt Lady Gaga tvitre om situasjonen, slik at hennes 11,4 millioner følgere på twitter skal bli oppdaterte om nyheten.

Likevel ser det hele til å ha startet rolig.

I dag tidlig klokken 05.00 lokal tid melder LA Times at det ser ut til å gå overraskende bra, foreløpig.  

Adrew Smith i Los Angeles politiet sier til avisa at de foreløpig ikke kan melde om vanskeligheter tilknyttet veistengingen.  

- Det ser ut til at folk har tatt beskjeden fra myndighetene og holdt seg borte fra området, sier han.

Bygger om Mulholland brua Fra fredag til søndag denne helga vil en av Los Angeles største motorveier, Interstate 405, stenge. I løpet av denne perioden skal veiarbeid utføres.

Blant annet skal sørsiden av Mulholland brua bygges om slik at motorveien kan utvides og tillegges flere filer. Om 11 måneder skal samme prosess gjentas på nordsiden av brua.  

- Omdirigering av trafikken vil bli utrolig vanskelig den følgende helga, innrømmer Kirk Albanese i Los Angeles-politiet til The Time.  

Den 16 kilometer lange veistrekningen som vil bli påvirket binder vestsiden av Los Angeles med San Fernando Valley. Vanligvis benytter en halv million mennesker seg av denne veien i løpet av en helg, noe som gjør det til den travleste delen av den mest trafikkerte veien i Los Angeles.  

I følge The Time er det lokale TV-stasjoner som har navngitt hendelsen «carmageddon», som på norsk blir en sammenslåing av ordene «bil» og «dommedag».

STENGER EN AV VERDENS MEST TRAFFIKERTE VEIER: Veiarbeidere setter opp stoppskilt tidlig lørdag morgen i Los Angeles.  Foto: Jason Redmond/Reuters/Scanpix
STENGER EN AV VERDENS MEST TRAFFIKERTE VEIER: Veiarbeidere setter opp stoppskilt tidlig lørdag morgen i Los Angeles. Foto: Jason Redmond/Reuters/Scanpix Vis mer