OMDISKUTERT:  Neste mandag skal Senterpartiet ha ekstraordenært landsmøte for å bestemme sin nye ledelse. Om Ola Borten Moe skal bli en av dem, blir heftig debattert blant Sp-erne. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
OMDISKUTERT: Neste mandag skal Senterpartiet ha ekstraordenært landsmøte for å bestemme sin nye ledelse. Om Ola Borten Moe skal bli en av dem, blir heftig debattert blant Sp-erne. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Overraskende og beklagelig at noen lekker igjen

Nok en gang hagler beskyldningene i Senterpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag skriver DN at den tidligere kommunikasjonssjefen i Sp, Torvild Sveen, i et fortrolig brev har beskrevet hvordan Liv Signe Navarsete har mistenkeliggjort og overvåket Ola Borten Moe. Navarsete skal også ha «sviktet som leder og unnlatt å fortelle sannheten om sentrale saker».

- Jeg er overrasket og synes det er beklagelig at folk i Senterpartiet lekker slik informasjon. Igjen blir det fokus på saker og ikke på politikken vår. Jeg tenkte at de få i partiet som har drevet med slikt spill hadde gitt seg, sier Bengt Fasteraune, medlem av Sps sentralstyre og ordfører i Dovre kommune, til Dagbladet.

Støtter Borten Moe Fasteraune var leder av evalueringsutvalget som i desember i fjor kom med en knusende dom over partiledelsen i Sp - især partileder Liv Signe Navarsete.

- Vi har ingen ukultur i partiet vårt, og derfor er jeg overrasket over at nok en lekkasje kommer ut i offentligheten. Vi har hatt nok fokus på bråk, og jeg tenkte at vi hadde lagt bak oss dette nå sånn at vi kan få fokus på vår politikk. Men det er tydelig noen som fortsetter spillet. Det beklager jeg, sier Fasteraune.

Han og Oppland SP ønsker at Ola Borten Moe skal bli en del av den nye Sp-ledelsen, sammen med Trygve Slagsvold Vedum og Anne Beathe Tvinnereim. Den nye ledelsen skal velges under partiets kommende ekstraordinære landsmøte mandag 7. april.

- De tre speiler bredden i partiet. Sp må vise romslighet og få med hele bredden i partiet, sier Fasteraune

Jenny Klinge er Sps medlem i justiskomiteen. Hun er en av Ola Borten Moes støttespillere, men ønsker ikke å kommentere frontalangrepet på Navarsete i DN i dag.

- Ingen kommentar, sier Klinge.

Flertall vil fjerne Borten Moe Ifølge en måling gjort i VG, ønsker et flertall av de spurte å fjerne Borten Moe fra Sps ledelsen. Det er spesielt vestlendingene som vil unngå at den omstridte trønderen fortsetter som nestleder. Her vil bare 22 prosent beholde ham.

40 prosent av de spurte mener Borten Moe ikke bør få fortsette som nestleder, viser en meningsmåling som Infact har utført for VG. 32 prosent mener han fortsatt bør være nestleder i Senterpartiet.

OVERRASKET:  Sentralstyremedlem i Senterpartiet, Bengt Fasteraune, beklager at nok en lekkasje fra kulissene i Senterpartiet dukket opp i DN i dag. Nå håper han på mer fokus på Sps politikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OVERRASKET: Sentralstyremedlem i Senterpartiet, Bengt Fasteraune, beklager at nok en lekkasje fra kulissene i Senterpartiet dukket opp i DN i dag. Nå håper han på mer fokus på Sps politikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer