Remdesivir:

- Overrasker meg veldig

Leder i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen, sier til Dagbladet at han er overrasket over at USA har godkjent legemiddelet Remdesivir til behandling av de mest alvorlig syke Covid-19-pasientene.

FORSKNINGSLEDER: Forskningsrådet og John-Arne Røttignen leder WHOs globale studie av Remdesivir i behandling av Covid-19. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FORSKNINGSLEDER: Forskningsrådet og John-Arne Røttignen leder WHOs globale studie av Remdesivir i behandling av Covid-19. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag ble det kjent at USA har hastegodkjent Remdesivir til særskilt behandling av de mest alvorlig syke Covid-19-pasientene. USAs fremste smittevernekspert, Anthony Fauci, har uttalt at Remdesivir kan bli standardbehandling av alvorlig Covid-19-sykdom.

- Det overrasker meg veldig at USA har hastegodkjent legemiddelet. Men de har jo også godkjent malariamedisinen uten sikker kunnskap om at den har effekt i behandlingen av Covid-19.

- FDA (U.S Food and Drug Administration journ.anm.) pleier å være strenge og kreve god dokumentasjon, så det er overraskende, sier John-Arne Røttingen til Dagbladet.

Han er leder i Forskningsrådet, som leder den globale WHO-studien av Remdesivir til behandling av Covid-19.

- Er det en desperat handling?

- Det er klart at pandemien har skapt store utfordringer i USA, og at det fører til at ønsket om å ha legemidler tilgjengelig er mye større. Det er nok et økt press for å finne legemidler til behandling av Covid-19.

Skeptiske

Det knyttes stor optimisme til legemiddelet Remdesivirs effekt i behandlingen av Covid-19. Men ekspertene som Dagbladet har snakket med, forholder seg skeptiske inntil videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer