Sanna Marin:

Overrasker på liste

Finlands statsminister Sanna Marin står oppført på The Guardians liste over årets beste taler til USAs avgangsstudenter.

ÅRETS BESTE: Finlands statsminister Sanna Marin er på The Guardians liste over årets beste taler til USAs avgangsstudenter. Foto: AFP / NTB
ÅRETS BESTE: Finlands statsminister Sanna Marin er på The Guardians liste over årets beste taler til USAs avgangsstudenter. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

Du har sikkert sett dem på ulike sosiale medier: Mer eller mindre kjente personer som taler til avgangsstudenter ved amerikanske colleger, høyskoler eller universiteter.

Noen av talene er humoristiske, andre er alvorlige - atter andre er rett og slett forglemmelige. Nå har imidlertid avisa The Guardian laget en liste over årets beste taler til USAs avgangsstudenter.

På den lista figurerer storheter som Tom Hanks og Oprah Winfrey - og Finlands statsminister Sanna Marin.

Talte demokratiets sak

Det var 17. mai i år at Marin talte til avgangsstudentene fra New York University på Yankee stadion, den ikoniske hjemmebanen til baseball-laget New York Yankees.

I talen snakket Marin om demokratiets stilling i verden i dag, og hvordan hun mener Vestens kollektive «vi» har tatt folkestyret og dens kjerneverdier for gitt.

«Vi trodde at globalisering og vekst ville være nok til å komme alle til gode. Vi forventet å se færre autoritære regimer, mer respekt for ulikhet og en verden som ikke diskriminerer mennesker basert på deres hudfarge, kjønn, seksuell legning eller religion», sa Marin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer