Overrasket alle på klimamøte

USAs president, Donald Trump, dukket plutselig og uventet opp på klimatoppmøtet i FN.

OVERRASKELSESBESØK: USAs president, Donald Trump, på uventet besøk under FNs klimatoppmøte i New York. Han deltok i cirka ti minutter. Foto: Ludovic MARIN / AFP
OVERRASKELSESBESØK: USAs president, Donald Trump, på uventet besøk under FNs klimatoppmøte i New York. Han deltok i cirka ti minutter. Foto: Ludovic MARIN / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Store deler av verdens statsledere er samlet i New York under den årlige FN-toppuka. Uka startet i dag med et stort klimatoppmøte hvor blant annet svenske Greta Thunberg holdt et svært følelsesladd innlegg.

- Hvordan våger dere! Vi kommer aldri til å tilgi dere. Vi kommer ikke til å la dere slippe unna med dette, sa Thunberg til verdenslederne med en stemme som dirret av sinne og med tårer i øynene.

For et par uker siden kom hun seilende til New York for å unngå å bruke fly. Hun mener dagens ledere skyver ansvaret over på framtidige generasjoner.

Uventet besøk

Møtet er et neste steg etter den globale Paris-avtalen, som Trump har trukket USA ut av. Presidenten har også tidligere beskrevet ideen om menneskeskapte klimaendringer som en «bløff» som er diktet opp av Kina.

På forhånd hadde han også signalisert at han ikke kom til å delta, men mandag morgen kom pressetalspersonen hans med nye toner.

- Timeplanen hans forandrer seg alltid, men det ville ikke overraske meg om han stakk innom, sa Stephanie Grisham til Fox News.

Likevel overrasket han de fleste da han dukke topp i møtet som holdes i salen til FNs generalforsamling. Han satte seg ned ved siden av USAs FN-ambassadør, Kelly Craft, og visepresident Mike Pence. Der ble han sittende i ti minutter før han forlot møtet for å gå til sitt eget FN-arrangement som handler om religionsfrihet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer