Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overrasket Bondevik svarte leserne

I går kom selvbiografien «Et liv i spenning». Og møtte stor interesse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kjell Magne Bondevik er overrasket over interessen for boka.

- Det har vært større enn jeg hadde forestilt meg, sier den ferske forfatteren, som i går gjorde 24 intervjuer.

Boka har fått blandet kritikk, men Bondevik synes den er til å leve med. Han innrømmer allikevel at han var nervøs.


Noen å gråte med
- Er det noe du er uenig i?, føler du deg misforstått på noen områder i boka?

- Nei, det gjør jeg ikke. Men jeg er for eksempel uenig i at det mest spennende i boka er stridighetene i KrF på 70- og 80-tallet, og synes jeg åpner mye opp i regjeringene jeg har ledet. Når det gjelder kritikken på at jeg har tatt med for mye - jeg har tatt med såpass mange hendelser fordi de gir et bilde av en statsministers hverdag, sier han til Dagbladet.no.

- Hvordan var det å skrive om privatlivet ditt, hva tok du med og hva ville du skjerme?

- Jeg tok med det jeg tror har betydning for forståelsen av meg som politiker og privatperson.

- I den rekkefølgen?

SVARTE LESERNE: Kjell Magne Bondevik rakk bare svare på enkelte av lesernes mange spørsmål i forbindelse med selvbiografien hans «Et liv i spenning». Foto: MARIA BØRJA
SVARTE LESERNE: Kjell Magne Bondevik rakk bare svare på enkelte av lesernes mange spørsmål i forbindelse med selvbiografien hans «Et liv i spenning». Foto: MARIA BØRJA Vis mer

- Ja. Betydningen av Bjørg, barna, barnebarna, samholdet, det betyr mye for meg. Det er viktig å ha noen å lene hodet på skulderen til, noen å glede seg med og gråte med.

Gir seg med denne

Vanskeligst synes Bondevik det var å skrive om kollegene i politikken. Han har ikke sansen for skittkastingen som med jevne mellomrom forekommer i mediene.

- Jeg setter pris på kollegene mine selv om jeg er kritisk til ting de har gjort. En annen krevende ting var å holde orden på fakta.

- Forbilledlige selvbiografier?

- Jeg synes Hillary Clintons og Madeleine Albrights er gode, de forteller noe mer enn bare ting de har vært med på. Og Einar Gerhardsens. Men han var jo i generasjonen som bygde landet, så han hadde en spesiell historie han fylle flere bind med. Jeg har tenkt å gi meg med denne ene, sier Bondevik.

Les hva han svarte på lesernes spørsmål: