Overrasket Lund får ikke delta på oljeskatthøring

Statoil-sjefen tatt på senga.

OVERRASKET: Statoil-sjef Helge Lund får ikke delta på Stortingets høring om oljeselskapenes skatteordninger. Arkivfoto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
OVERRASKET: Statoil-sjef Helge Lund får ikke delta på Stortingets høring om oljeselskapenes skatteordninger. Arkivfoto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statoil-sjef Helge Lund får ikke delta på Stortingets høring om oljeselskapenes skatteordninger. Han er overrasket.

- Vi er den suverent største investoren på norsk sokkel, dette betyr mye for oss, og vi har vært overrasket over mangel på dialog knyttet til denne prosessen, sier Helge Lund til NTB i Brussel.

Heller ikke andre oljeselskaper er invitert til høringen om konsekvensene av de nye skattereglene, skriver Dagens Næringsliv.

Lund mener regjeringens forslag til endrede avskrivningsregler er med på å skape usikkerhet rundt stabiliteten i petroleumsbeskatningen i Norge.

- For oss er det veldig viktig med stabile, langsiktige rammebetingelser, for vi gjør enorme investeringer. Ett av de største konkurransefortrinnene norsk sokkel har hatt, har vært slik stabilitet, sier Statoil-sjefen.

- Det er nå skapt en usikkerhet hos oss og andre som investerer på norsk sokkel, mener han.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer