- Overrasket og sjokkert

Flere i helse- og omsorgskomiteen sterkt mot Frps ja til aktiv dødshjelp.

STERK MOTSTANDER: KRFs Laila Dåvøy er blant dem som har reagert sterkest på FrPs forslag om aktiv dødshjelp.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
STERK MOTSTANDER: KRFs Laila Dåvøy er blant dem som har reagert sterkest på FrPs forslag om aktiv dødshjelp. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Fremskrittspartiets landsmøte gikk i ettermiddag inn for, som første parti i Norge, å tillate aktiv dødshjelp. 131 av de 235 delegatene fulgte dissensen fra Fpu. Både leder Siv Jensen og nestleder Per Sandberg støttet dissensen.

Ove A. Vanebo, leder i Fremskrittspartiets ungdom, sitter i programkomiteen og har vært en pådriver for dissensen som i dag fikk støtte.- Jeg er en tilhenger av å tillate aktiv dødshjelp. Tida er moden for en skikkelig debatt, og jeg mener Fremskrittspartiet bør være i front på dette spørsmålet i Norge, sier Vanebo til Dagbladet.

En av dem som reagerte sterkest på forslaget da det ble fremmet av FpU, var stortingsrepresentant for KrF og medlem av helse- og omsorgskomiteen Laila Dåvøy.

- Jeg er mildt sagt overrasket og sjokkert over at de vil gå inn for aktiv dødshjelp. Men dette føyer seg inn i den liberale politikken Frp har ført i verdispørsmål, blant annet knyttet til bioteknologiloven, sier Dåvøy til Dagbladet.- Enormt skritt å taFrp har gått inn for å bare tillate aktiv dødshjelp i noen få situasjoner, men Dåvøy mener denne formuleringen ikke har noen betydning

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer