Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trine Skei Grandes avgang

- Overrasket og sjokkert

- Jeg skal ikke feire i dag, sier Unge Venstre-lederen som lenge har kjempet for at Trine Skei Grande byttes ut som leder av Venstre.

VANT FRAM: Unge Venstres leder Sondre Hansmark fikk det som han ville, men ikke på den måten han ønsket. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VANT FRAM: Unge Venstres leder Sondre Hansmark fikk det som han ville, men ikke på den måten han ønsket. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Unge Venstre har i lang tid argumentert iherdig for at tida er inne for å bytte ut Trine Skei Grande på toppen av partiet. Beskjeden fra partilederen i dag kom fullstendig overraskende på ham.

- Jeg er overrasket og sjokkert. Men jeg tror likevel dette er et helt riktig valg, gitt situasjonen i partiet. Det er selvfølgelig vemodig å se Trine gå av. Men det er også helt riktig å gi plass til fornyelse på toppen av partiet, sier Sondre Hansmark til Dagbladet.

Grisete uker

- Hennes avgang er i tråd med det du lenge har ønsket?

- Jo, men vi ønsket ikke at det skulle skje på denne måten. Unge Venstre har holdt fram Sveinung Rotevatn og Guri Melby som politikere som er klare til å ta over partiet på landsmøtet. Men vi skulle selvfølgelig ønsket oss at omstendighetene hadde vært litt annerledes, slik at vi kunne gjort dette på en mer anstendig måte.

- Hva har vært uanstendig?

- Det har vært litt grisete i partiet de siste ukene. Det er mye i prosessen som har vært uklart og frustrerende for folk, med masse anonyme kilder og spekulasjoner. Jeg skjønner at veldig mange har reagert på det.

GÅR AV: Onsdag ettermiddag varsler Trine Skei Grande at hun trekker seg som statsråd og Venstre-leder. Iselin Nybø sier hun er klar til å lede Venstre i tida framover. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ingen feiring

Hansmark fikk vite om Trine Skei Grandes beslutning om å trekke seg gjennom media onsdag.

- Jeg har ikke hatt kontakt med henne i dag, og ikke om dette i det hele tatt. Det tenker jeg er greit. Jeg skjønner at dette er en beslutning som hun har måttet diskutere med noen få personer. Nå har hun tatt et valg jeg støtter fullt ut.

- Føler du deg som seierherre i dag?

- Nei, jeg gjør nok ikke det. Vi har hele tiden pekt på våre kandidater i Rotevatn og Melby som vi mente kunne ta over etter landsmøtet. Men jeg ser ikke på dette som noen personlig seier. Trine har gjort mye flott for partiet, hun har klart å løfte oss over sperregrensen to stortingsvalg på rad, og det er vi takknemlige for. Jeg skal på ingen måte feire i dag, sier Sondre Hansmark.

Hele Norges coronakart