Smitten øker drastisk i Oslo:

- Overrasket over hvor fort det har økt

Smitten er på full fart oppover både nasjonalt og i Oslo. Helsebyråd Robert Steen er overrasket over hvor fort smittetallene har skutt til værs.

- HADDE JEG IKKE TRODD: Helsebyråd Robert Steen i Oslo sier han ikke hadde trodd at smittetallene skulle øke i den farten de har gjort. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
- HADDE JEG IKKE TRODD: Helsebyråd Robert Steen i Oslo sier han ikke hadde trodd at smittetallene skulle øke i den farten de har gjort. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det siste døgnet er det registrert 388 nye smittetilfeller i Oslo. Det er 248 flere enn samme dag forrige uke.

- Det er et høyt tall, og det har steget fort. Jeg har blitt veldig interessert i smittetall igjen. Det er det siste jeg sjekker før jeg legger meg, og det første jeg sjekker når jeg står opp. Jeg sjekker det kanskje mer enn det som er sunt i løpet av dagen også, sier helsebyråd Robert Steen i Oslo til Dagbladet onsdag ettermiddag.

Fra midnatt til 14.30 hadde det allerede blitt registrert over 200 tilfeller.

- Hadde ikke trodd det

Ifølge FHIs siste ukesrapport økte smitten i Oslo med 21 prosent fra uke 32 til 33 - altså forrige uke. R-tallet er estimert til å ligge på 1,9. De kommende dagene vil smitten fortsette å stige, tror Steen.

I Oslo er smitten nå høyest blant videregåendeelever, etterfulgt av barn i ungdomsskolealder. Deretter følger barn på barneskole og barnehagebarn.

- Det er i tråd med det vi må forvente når vi har et åpent samfunn, og en del ikke skal vaksineres. Men når det er sagt, jeg må innrømme at jeg har blitt overrasket over hvor fort smitten har økt. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så fort, sier Steen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.