Overrasket over Putins reaksjon

Vladimir Putin forholdt seg rolig til kunngjøringen om finsk Nato-medlemskap, ifølge den finske presidenten Sauli Niinistö.

OVERRASKET: Finlands president Sauli Niinistö forteller at han ble overrasket da han fortalte Vladimir Putin siste nytt om Finlands Nato-søknad. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / AFP / NTB

OVERRASKET: Finlands president Sauli Niinistö forteller at han ble overrasket da han fortalte Vladimir Putin siste nytt om Finlands Nato-søknad. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / AFP / NTB

Vis mer
Publisert

Den finske president Sauli Niinistö og den finske regjeringen har søndag formelt besluttet at Finland skal søke om medlemskap i Nato.

Da Niinistö informerte Russlands president Vladimir Putin om beslutningen, ble han overrasket over russerens reaksjon.

Samtalen, som fant sted lørdag, skal ha gått rolig for seg, forteller den finske presidenten til nyhetsbyrået TT.

Det var ikke det presidenten hadde sett for seg.

- Forberedt uansett

- Faktisk var overraskelsen at han tok det så rolig, sier finnen i et intervju med CNN.

- Men i sikkerhetspolitikken, spesielt når du snakker med Russland, må man huske at man må være forberedt uansett hva de sier, fortsetter Niinistö.

Han legger samtidig til at det inntil videre ikke ser ut til å være noen umiddelbare problemer i siktet.

Putin: En tabbe

Til TT sier Niinistö at Putin «redegjorde for sin oppfatning», og at han ikke mottok noen trusler.

I en offisiell uttalelse fra Kreml lørdag, skal sa Putin ha sagt til sin finske kollega at det ikke er noen militær trussel mot Finland, og at det vil være en tabbe om Finland går inn i Nato.

I Finland er det presidenten og regjeringen som styrer utenriks- og forsvarspolitikken. Likevel skal den finske nasjonalforsamlingen si sin mening mandag, før en søknad om medlemskap kan sendes til Nato.

Det ventes at denne sendes innen kort tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer