OVERRASKET  Kunnskapsminister Kristin Halvorsen er overrasket over en ny undersøkelse som viser at resultatene fra ungdomskolen er er viktige når det gjelder hvem som fullfører videregående.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OVERRASKET Kunnskapsminister Kristin Halvorsen er overrasket over en ny undersøkelse som viser at resultatene fra ungdomskolen er er viktige når det gjelder hvem som fullfører videregående. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Overrasket over ungdomsskolens betydning

Kunnskapsministeren overrasket over resultatene av ny undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||   Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) innrømmer at hun har visst for lite om hvor avgjørende karakterene i ungdomsskolen er for frafallet i den videregående skolen.

En ny rapport, som er laget på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet, viser at en elev som forbedrer gjennomsnittskarakteren i ungdomsskolen med én karakter, øker sjansene med over 30 prosent for å fullføre neste trinn i utdanningsløpet, melder NRK.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) innrømmer at hun til nå har sett for lite på ungdomsskolens betydning i sin fanesak om å minske frafall i videregående opplæring.

- Det har vært for lite fokus på ungdomsskolen. Den har blitt litt glemt mellom barneskolen og videregående. Når vi nå skal sørge for at vi får en mer praktisk og virkelighetsnær ungdomsskole, så går utfordringen også til elevene. Disse årene er avgjørende for framtiden din. Ta dem på alvor, så skal vi gjøre det også, sier hun.

Fremskrittspartiet mener rapporten viser at SV-skolen har spilt fallitt. De ber SV ta en titt på en svensk rapport om innføring av karakterer i basisfag allerede fra 5. klasse.

- Nå er det på tide at strategien til SV-lederen om en karakterfri skole graves ned og aldri mer tas fram. Uten karakterer vil det være vanskelig å fange opp de elevene som sliter mest i skolen, sier partiets utdanningspolitiske talsmann, Tord Lien i en kommentar.

(NTB)