Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Overrasket over valgresultatet i nord

Marie Simonsen svarte leserne om valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Valget er over, men hvilken regjering får vi?

Stemmeopptellingen foregår fremdeles i løpet av morgentimene i dag. Alt tyder likevel på at de rødgrønne har sikret seg et klart flertall.

Flere av valgdagsmålingene, som ble offentliggjort da valglokalene stengte klokka 21, viste en klar tendens til rødgrønt flertall. Og da halvparten av stemmene var talt opp i 23-tida, ble tendensen bekreftet.

Ap, SV og Sp ser ut til å ha 86 mandater mot opposisjonens 83. Det er klart ut fra Statistisk sentralbyrås (SSBs) prognose etter at 99 prosent av stemmene er talt opp, meldte NTB i 01.30-tida i natt.

Venstre gjorde for et katastrofevalg og mister flere representanter, blant andre partileder Lars Sponheim, som har varslet at han akter å gå av etter årets valgfiasko.

Hvordan vil Stortinget og regjeringen se ut de neste fire årene? Hvilke saker får prioritet etter valget?

Dagbladets politiske kommentator Marie Simonsen svarer deg om valget i dag klokka 12.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling